10 GODINA OKUPACIJE KIM: Osvanuli plakati na severu Mitrovice
Osvanuli plakati sa natpisom "10 godina okupacije" na severu Kosova, Foto: printscreen/twitter

plakati na kosovu

10 GODINA OKUPACIJE KIM: Osvanuli plakati na severu Mitrovice

Policija u severnom delu Kosovske Mitrovice nije imala nikakav odgovor povodom ovih plakata

Objavljeno:

Na severu Kosova i Metohije osvanuli su plakati sa natpisima "10 godina okupacije Kosova i Metohije" i na crnoj pozadini prikazane ruke sa lisicama. Plakati su lepljeni u centralnom delu severene Kosovske Mitrovice, a pored srpskog ispisani su i na albanskom i engleskom jeziku.

Prištinska Koha ditore za plakate u severnom delu KiM kaže da je preko tih parola poslata poruka da je Kosovo i Metohija deo Srbije, da je okupirano od strane međunarodne zajednice.

List dodaje i da policija u severnom delu Kosovske Mitrovice nije imala nikakav odgovor povodom ovih plakata.

Koha piše i da je kanal RTK2, koji emituje program na srpskom jeziku, danas imao uobičajen program, bez ikakvih podsećanja na desetogodišnjicu jednostrano proglašene nezavisnosti.

Navode i da je za taj kanal danas "potpuno običan" dan, a na programu nije prikazan logo koji bi pokazao da se radi o danu kada je pre 10 godina samoproglašena nezavisnost.

Kažu i da je čas u školama na području čitavog KiM trebalo da počne pričom o nezavisnosti, ali to nije bio slučaj u školama u Gračanici.

"Svako može da slavi ono što hoće, ja sa nezavisnošću Kosova nemam ništa, poštujem državu Srbiju", rekao je prištinskom listu jedan od građana.

Bonus video:

"MOŽETE SAMO DA SANJATE DA SRBIJA PRIZNA KOSOVO!"

(Espreso.co.rs/rts.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.