Dodik odlikovao Vučića najvišim ordenom RS
Foto: Fonet

dobri odnosi

Dodik odlikovao Vučića najvišim ordenom RS

Istakao je i da u odnosima RS i Srbije nema nikakvih trzavica, ljubomore zavisti, niti političkih svađa i sukob

Objavljeno:

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odlikovao je predsednika Srbije Aleksandra Vučiću ordenom Republike Srpske na ogrlici, najvišim ordenom RS.

Predsedniku Srbije orden je uručen za naročite zasluge u razvijanju i učvršćivanju saradnje i političkih odnosa između Srbije i Republike Srpske, kao i za nemerljiv doprinos u borbi za fizički i duhovni opstanak, afirmaciju i razvoj RS.

Dodik je Vučiću na svečanosti u Predsedništvu Srbije čestitao Dan državnosti i zahvalio mu na podršci koju pruža RS.

Vučić je rekao da je orden RS prevelika čast i još veća obaveza. “Prihvatio sam (orden) jer znam da mnogo toga možemo i moramo da učnimo za naš narod u RS i da je mnogo toga pred nama čime možemo da olakšamo život ljudima u RS, da budemo još bliže jedni drugima”, rekao je predsednik Srbije.

Vučić je istakao i da odnos Srbije i RS nikoga ne ugrožava – ni BiH, ni bilo koga drugog u regionu.

- Nikada nismo pretili, jedino hoćemo da srpski narod bude slobodan, svoj na svome, i da može da opstane na svojim ognjištima, ne dirajući ni u čija tuđa prava, ni u čije tuđe granice - rekao je on.

Istakao je i da u odnosima RS i Srbije nema nikakvih trzavica, ljubomore zavisti, niti političkih svađa i sukoba – što je, kako je rekao, važna tekovina koju će Dodik i on ostaviti svojim naslednicima.

Bonus video:

Miljan Damjanović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / N1)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.