VUČIĆ SABRAO UTISKE O POSETI HRVATSKOJ: Predsednik priznao šta mu je najteže palo! I to zbog same Kolinde
Foto: Fonet

SABRAO UTISKE

VUČIĆ SABRAO UTISKE O POSETI HRVATSKOJ: Predsednik priznao šta mu je najteže palo! I to zbog same Kolinde

- Teže mi je palo to što je predsednica Grabar Kitarović na meti kritika nego to što su mene vređali poslednjih nekoliko dana. Pozivam građane Hrvatske da za nekoliko meseci vide rezultate njenog poziva i ove posete i da li će i Srbi i Hrvati bolje živeti - izjavio je Vučić

Objavljeno:

Nakon sastanka sa meštanima Vrginmosta u Hrvatskoj,Aleksandar Vučić je izjavio da se oseća ponosno što se srpska delegacija ponašala ozbiljno i racionalno tokom posete susednoj zemlji i dodao da će pozvati hrvatsku predsednicu Kolindu Grabar Kitarović da pre leta poseti Srbiju.

- Teže mi je palo to što je predsednica Grabar Kitarović na meti kritika nego to što su mene vređali poslednjih nekoliko dana. Pozivam građane Hrvatske da za nekoliko meseci vide rezultate njenog poziva i ove posete i da li će i Srbi i Hrvati bolje živeti. Imaćemo opipljive rezultate. Uveren sam da će biti pomaka i oko pitanja nestalih i granica, a ukoliko nešto napravimo i u infrastrukturi, moći ću da kažem da su rezultati i više od očekivanih - naveo je predsednik Vučić.

Predsednik je izjavio da ne očekuju od njega poniznost
Predsednik je izjavio da ne očekuju od njega poniznostfoto: Beta

Vučić je rekao i da je mera podrške i poštovanja koju mu pokazuju direktno proporcionalna meri poniznosti koju od njega očekuju, ali da je neće dobiti.

- Nijedne sekunde na uvrede i klevete neću odgovarati teškim rečima. Još manje ću bilo kome dozvoliti da ponižava ne samo mene kao predsednika, već bilo koga iz Srbije. Imamo potpuno različite poglede na prošlost, ali to ne znači da ne treba da živimo zajedno i razgovaramo. Ponosan sam što smo pokazali pristojnost ovde, nismo tražili ničije izvinjenje, došli smo da vidimo šta možemo da uradimo. A ako me gledate sa mržnjom ili od mene tražite poniznost, to je pogrešan put kojim idete. Neverovatno je da vas interesuje samo nešto od pre 23 godine. Ja nijednog trenutka nisam rekao da sam hrabar čovek, vi ste hrabar, ja sam samo običan čovek. Izmislili ste da sam u Glini svojevremeno pominjao Veliku Srbiju, morali ste nešto da dodate. Nećete doživeti od mene poniznost, taj film nećete gledati. Je l` vas zanimalo možda ko je moje kuće spalio - uzvratio je Vučić novinarima.

Vučić je pozvao na racionalnost
Vučić je pozvao na racionalnostfoto: Beta

Predsednik je najzad zaključio ključno da bi trebalo da Srbi na ovim prostorima stišaju emocije i pokažu da su u stanju da racionalno o svim problemima razgovaraju i žive u miru sa svojim komšijama.

- Mi Srbi smo uvek dobri domaćini, baš kao što je bila i predsednica Hrvatske. Postoje ljudi koji imaju svoje viđenje prošlosti i ne dozvoljavaju bilo kome da ima drugačije mišljenje. Naslušao sam se gadosti na vašim programima, ali nemam problem sa time. Nećemo vređati hrvatske kolege i to govori da smo mi uspeli da ih čujemo, saslušamo i razumemo njihov pogled na svet, ma koliko oni ne želeli da razumeju naš. Osećam se odlično, hvala Hrvatskoj državi koja je moju posetu odlično organizovala- izjavio je predsednik Vučić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.