Stefanović obišao monitoring centar u Barajevu
U ovoj stanici počeo sa radom monitoring centar, Foto: AP / Darko Vojinović

poseta

Stefanović obišao monitoring centar u Barajevu

On je istakao da će to doprineti identifikovanju počinilaca krivičnih dela, ali i preventivnom radu

Objavljeno:

Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović obišao je danas, zajedno sa predsednikom opštine Barajevo Slobodanom Adamovićem, Policijsku stanicu u Barajevu u kojoj je počeo sa radom monitoring centar, sa kojim je umreženo 46 kamera postavljenih na teritoriji ove opštine.

- Reč je o još jednom primeru dobre saradnje policije sa lokalnom samoupravom zbog brige za bezbednost stanovništva. Uspeli smo, zahvaljujući predsedniku opštine i sredstvima koja je opština obezbedila, da ugradimo 46 kamera koje se nalaze na teritoriji opštine Barajevo - rekao je ministar Stefanović.

Prema njegovim rečima, naredne tri faze ovog projekta, opština će imati dovoljan broj kamera koje će pokrivati svaku raskrsnicu, svaki vrtić, školu, dom zdravlja i ostala mesta gde se građani okupljaju.

On je istakao da će to doprineti identifikovanju počinilaca krivičnih dela, ali i preventivnom radu.

- Pomoći će da sprečimo da do krivičnih dela uopšte i dođe, ali i da brzo i efikasno reagujemo u cilju zaštite bezbednosti građana. Važno mi je da Ministarstvo unutrašnjih poslova ima dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, da policija u zajednici radi sve bolje, ali i da policija, uz nova vozila i uniforme koje su dobili, bude i bolje tehnološki opremljena. Više kamera će svakako omogućiti da policajci efikasnije i brže rade svoj posao, a da građani osete veću bezbednost na ulicama - rekao je Stefanović.

Bonus video:

Aleksandar Šapić, intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.