Svečana večera, kucanje čašama i Vulin da ćuti 100 dana: DETALJI VEČERE VUČIĆA I KOLINDE U ZAGREBU
Foto: Beta

formalno i neformalno

Svečana večera, kucanje čašama i Vulin da ćuti 100 dana: DETALJI VEČERE VUČIĆA I KOLINDE U ZAGREBU

Vučić je kazao da se se nada boljim odnosima Hrvatske i Srbije

Objavljeno:

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović priredila u rezidenciji na Pantovčaku svečanu večeru za predsednika Srbije Aleksandra Vučića i delegaciju Srbije.

Ona je, u obraćanju zvanicama, rekla da je čula da je i u Srbiji najbitnije biti dobar domaćin.

"Isti je slučaj i kod nas. Moja majka se uvek trudila da gosti koji dolaze kod nas ne odu posle na roštilj", našalila se predsednica Grabar Kitarović.

Istakla je da je poseta predsednika Vučića značajna. "Na mojim rukavima je danas pisalo "hrabrost". Nadam se da će sledeći put pisati "mudrost", naglasila je Grabar Kitarović i dodala da je fan motivacionih poruka.

Ona se Vučiću i delegaciji izvinila ako su doživeli neku neprijatnost, te dodala da se radi o manjini, a da većina Hrvata želi razgovore i dogovor. Predsednik Vučić je uzvraćajući ocenio da je gostoprimstvo, koje mu je ukazano u Zagrebu na visokom nivou i pozvao Grabar-Kitarović da dođe u Srbiju garantujući joj da će se uveriti u srpsko gostoprimstvo.

Još jednom je ponovio da ne mari za proteste koji su održani tokom dana u Zagrebu.

Izrazio je zadovoljstvo što u srpskim medijima nije bilo negativnog na račun Hrvata povodom ove posete.

Vučić se našalio da je nazvao ministra Aleksandra Vulina i poručio mu da i za njega važi 100 dana ćutanja na teme iz prošlosti. Vučić je kazao da se se nada boljim odnosima Hrvatske i Srbije. Dodao je da je posebno zadovoljstvo što se danas na Poslovnom forumu okupio veliki broj privrednika iz Srbije.

Vučić sutra nastavlja posetu Hrvatskoj obilaskom mesta Vrginmost, u kojem živi srpsko stanovništvo i učešćem na skupštini Srspkog narodnog vijeća.

Pogledajte bonus video :

(Espreso.co.rs / b92.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.