Zagrebačka policija zabranila protest blizu Vučića
Dva udruženja su najavila proteste protiv Vučića, Foto: Dado Đilas

zvanična poseta

Zagrebačka policija zabranila protest blizu Vučića

Zagrebačka policija potvrdila je jutros da im je zabranila da protest nastave ka Margovom trgu, gde će biti i Vučić

Objavljeno:

Policija zabranila udrženju udovica hrvatskih veterana i veteranima da se približe Markovom trgu, gde će boraviti predsednik Srbije kad stigne u Zagreb.

Kako je bilo ranije planirano, dva udruženja zakazala su za danas u 10 časova protest zbog posete Aleksandra Vučića Zagrebu. Oni su počeli da se okupljaju na Trgu bana Jelačića već oko devet časova. Kako javlja reporter B92.net sa lica mesta, ima ih oko stotinak, a ne hiljadu kako su članovi udruženja najavljivali.

Međutim, zagrebačka policija potvrdila je jutros da im je zabranila da protest nastave ka Margovom trgu, gde će biti i Vučić, već će protest morati da održe tu gde su se i sastali, na Trgu bana Jelačića.

- Na osnovu člana 51. stavka 5. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, policija je jutros na osnovu sigurnosne procene vezane za sprovođenja posebnih mera sigurnosti, odnosno osiguranja štićenih osoba i objekata, privremeno ograničila pristup Markovom trgu. S obzirom na to da se ova odluka odnosi i na učesnike najavljenog javnog okupljanja za današnji dan na Markovom trgu želimo jasno razgraničiti da se ne radi o zabrani javnog okupljanja kako je to definisano Zakonom o javnom okupljanju u članku 14. -navedeno je, između ostalog, u saopštenju policije, koje je preneo hrvatski portal Index.hr.

Bonus video;

SRPSKA ZASTAVA SE VIJORI NA PANTOVČAKU. Počasna jedinica izvešće Bože pravde

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.