Vučić: Verujem u dobre namere Kolinde Grabar Kitarović!
Vučić je rekao da nosi poruku mira i neophodnosti stabilnosti u regionu, Foto: Zorana Jevtić

poseta zagrebu

Vučić: Verujem u dobre namere Kolinde Grabar Kitarović!

Predsednik je rekao da kada se spuštaju roletne ne može dobro da se vidi, kao što kada se lupa u šerpe - ne možete dobro da čujete

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da veruje u dobru nameru Kolinde Grabar Kitarović i da u Zagreb, kao što Srbija i inače radi, nosi poruku mira i neophodnosti stabilnosti u regionu, jer se samo na taj način može obezbediti dalji razvoj.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara o atrmosferi koja je stvorena u Zagrebu pred njegovu posetu upred sutrašnju posetu Hrvatskoj, uključujući pozive da roletne budu spuštrene, te proteste koji se najavljuju, rekao da kada se spuštaju roletne ne može dobro da se vidi, kao što kada se lupa u šerpe - ne možete dobro da čujete.

- Idem da vidim sve što treba da vidim i da čujem šta treba - rekao je Vučić i istakao da veruje u dobre namere hrvatske predsednice.

Dodao je da očekuje da će tamo biti i raznih stvari, trikova, da mu govore uvredljive reči i šalju takve poruke.

- Ne sumnjam, da će toga biti - rekao je Vučić, ali i naveo da je u srpsko-hrvatskim odnosima reč o dugačkom procesu, gde će svi morati da razumeju da ne možemo jedni bez drugih.

Ali, neću dozvoliti nikome da unižava Srbiju.

- Taj film nećete da gledate - dodao je predsednik Srbije i podsetio na događanja u Srebrenici, navodeći da ni tada kada mu je bio život ugrožen nije saginjao glavu.

- Rekao sam sebi "nemaš pravo da saginješ glavu, predstavljaš Srbiju i na to nemaš pravo", dodao je.

Kako je rekao, ako neko misli da ga vređa, neka to i čini, obraz ne može da mu ukalja na taj način, jer obraz samo sam sebi čovek može da ukalja.

Upitan da li postoji mogućnost da tema razgovora bude i ratna odšteta jer na njoj i dalje insistira hrvatski premijer Andrej Plenković, Vučić je istakao da za našu stranu nema tabu tema, te da će Plenković u tom pogledu dobiti odgovoran i ozbiljan odgovor.

Bonus video:

TIZER “Da se ne lažemo“ o izborima u glavnom gradu Šta nude Čačanin i Novopazarac u trci za Beograd

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.