Stefanović: Cilj MUP-a da svaku školu, vrtić, raskrsnicu i druga prometna mesta pokrije video nadzorom!
Foto: Beta

poseta obrenovcu

Stefanović: Cilj MUP-a da svaku školu, vrtić, raskrsnicu i druga prometna mesta pokrije video nadzorom!

Ministar smatra da će ovo doprineti većoj sigurnosti i bezbednosti građana i smanjenju stope kriminaliteta

Objavljeno:

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas u Obrenovcu da je cilj MUP-a da svaku školu, vrtić, raskrsnicu i druga prometna mesta pokrije video nadzorom što će, kako je ocenio, doprineti većoj sigurnosti i bezbednosti građana i smanjenju stope kriminaliteta.

Stefanović je obišao Policijsku stanicu Obrenovac u kojoj je otvoren monitoring centar sa kojim je povezano 40 kamera postavljenih u ovom mestu, a koji će, kako je rekao ministar, omogućiti da bezbednost građana u ovoj opštini bude još veća.

- Postavljanje panik tastera omogućiće brzu i pravovremenu komunikaciju građana i policije, a uz pomoć kamera visoke rezolucije policijaci će u svako doba dana i noći moći da uoče tablice vozila, lica koja mogu biti pod potragom, ali i svaku drugu pojavu koja može ugrožavati javni red i mir - rekao je Stefanović.

Prema očekivanjima ministra, uvođenje ovog sistema, dovešće do smanjenja stope kriminala, ali i do toga da se građani Obrenovca i svake druge opštine u Srbiji osećaju sigurno i bezbedno.

Stefanović je istakao da će Ministarstvo nastaviti da ulaže u opremu i obuke policijskih službenika, kako bi oni u obavljanju svog posla bili efikasniji u zaštiti zajednice, ali i sopstvenog života.

Zahvalivši opštini Obrenovac na pomoći u izgradnji video nadzora, Stefanović je ocenio da je ta saradnja dobar primer kako lokalna samouprava, policija i građani dobro funkcionišu.

Bonus video:

Espreso intervju, Boško Obradović i Saša Radulović

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.