Beširi: Ministar prosvete ne sme da stigmatizuje mlade!
Beširi smatra da je veliki problem odsustvo pravog sistema vrednosti, Foto: Fonet

žestoko

Beširi: Ministar prosvete ne sme da stigmatizuje mlade!

On je pozvao ministra da nađe bolji i humaniji način

Objavljeno:

Kandidat LDP za odbornika Naim Leo Beširi razgovorao je sa roditeljima i mladima o problemima sa kojima se susreću u obrazovnom sistemu, a povodom izjave ministra prosvete Mladena Šarčevića da decu koja su koristila narkotike i to kačila na društvene mreže treba izbaciti iz škola, a njihove roditelje oštro kazniti.

- Ministar prosvete nam je poslao poruku da država nema sistem da reaguje u ovakvim situacijama, a da su roditelji i njihova deca prepušteni sami sebi. Pozivam ministra da nađe bolji i humaniji način, koji će omogućiti razgovor mladim ljudima sa nadležnima unutar obrazovnog sistema i da ne stigmatizuje mlade ljude i porodice, jer to direktno utiče na njihove živote - kaže Beširi.

Smatra da je neophodno da Šarčević izađe sa konkretnim predlogom zasnovanim na istraživanjima i činjenicama, jer je reč o životima mladih. On, takođe, ističe da ovo nije samo odgovornost ministarstva prosvete, već da u rešavanje problema moraju da se uključe i ministarstva pravde i unutrašnjih poslova.

Kako se navodi u saopštenju LDP, roditelji i mladi koji su prisustvovali razgovoru istakli su zabrinutost zbog lošeg obrazovnog istema i odbijanja ljudi unutar njega da izađu u susret i pomognu učenicima sa problemom.

Oni su, takođe, razgovarali i o mehanizmima kojima se mladima može pomoći, kao i radikalnoj ideji ministra Šarčevića i njenim posledicama. Zaključak sastanka je da je sistem zakazao. Pored sistemskog ignorisanja problema, veliki problem, ističe Beširi, je odsustvo pravog sistema vrednosti i činjenica da se mladima kao idoli nameću kriminalci, zločinci.

Bonus video:

Miljan Damjanović, intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.