Mićunović (DS): Zajednička vlada sa SNS-om ne dolazi u obzir
Dragoljub Mićunović je najiskusniji političar u Srbiji, Foto: Stefan Jokić

stav

Mićunović (DS): Zajednička vlada sa SNS-om ne dolazi u obzir

Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, Mićunović je kazao da se DS i SNS ideološki i stvarnosno razlikuju ali da i pored toga moraju razgovarati o pitanjima poput Ustava i zakona

Objavljeno: 06:37h

Poslanik Demokratske stranke (DS) Dragoljub Mićunović izjavio je da saradnja DS-a sa Srpskom naprednom strankom u smislu učešća u nekoj zajedničkoj vladi "ne dolazi u obzir" ali i da to ne znači da dve stranke ne bi trebalo da razgovaraju o bitnim pitanjima. Gostujući na Radio-televiziji Vojvodine, Mićunović je kazao da se DS i SNS ideološki i stvarnosno razlikuju ali da i pored toga moraju razgovarati o pitanjima poput Ustava i zakona.

- Saradnja ne znači da ste se odmah složili sa nečim, da ste ušli u neke aranžmane. Političke saradnje sa SNS-om nema u smislu formiranja neke vlade ali mi nismo divljaci i možemo da razgovaramo. Kao politička bića moramo da imamo stav i politički program koji ćemo da izložimo tako što ćemo u parlamentu da razgovaramo o Ustavu, da diskutujemo o zakonima - rekao je funkcioner Demokratske stranke. On je ocenio i da je "radikalno nesarađivanje" sa aktuelnom vlašću, za šta se zalažu pojedine opozicione stranke, "neozbiljan stav, više primer ili simbol a ne politički program". Upitan kako komentariše ponašanje mladih koji su na jučerašnjem skupu podrške rehabilitaciji predsednika kvislinške Vlade Srbije tokom Drugog svetskog rata Milana Nedića koristili nacističke pozdrave, Mićunović je ocenio da je to rezultat neznanja i "totalne zapuštenosti" u našem obrazovanju ali i upozorenje svima da ne treba falsifikovati istoriju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.