SKANDALOZNA IZJAVA UGLJANINA: Srpska država je za Bošnjake GENOCIDNA TVOREVINA
Foto: Marina Lopičić

BRUKA!

SKANDALOZNA IZJAVA UGLJANINA: Srpska država je za Bošnjake GENOCIDNA TVOREVINA

Prema njegovim rečima, u ustavnim promenama trebalo bi da se "Sandžaku obezbedi status pokrajine, odnosno srednji nivo vlasti"

Objavljeno:

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin kazao je danas na konferenciji za novinare da "srpska država za Bošnjake u Srbiji predstavlja genocidnu tvorevinu, sa neprihvatljivim imenom i načinom njene organizacije".

Ugljanin je naveo da se pominjanjem "srpske države" vrši diskriminacija nad svima koji ne pripadaju većinskom narodu, te da se BNV trudi da se ustavnim promenama Bošnjacima da status državotvornog i konstitutivnog naroda u državi Srbiji.

Prema njegovim rečima, u ustavnim promenama trebalo bi da se "Sandžaku obezbedi status pokrajine, odnosno srednji nivo vlasti".

"U tom kontekstu takođe insistiramo na reviziji Akcionog plana za poglavlje 24 u okviru pregovara Srbije sa EU i manjinskog akcionog plana. To su ključne stvari na kojima mi radimo", kazao je Ugljanin.

Kako je naveo, o položaju Bošnjaka u Srbiji govorio je "zbog činjenice da u proteklih 28 godina državni organi Srbije učinili sve što je bilo u njihovoj moći da proteraju Bošnjake sa ovih prostora i da im obesmisle život".

U to je, kaže, bila uključena i policija Srbije u vreme Slobodana Miloševića, a da se stanje nije promenilo, optužuje dalje Ugljanin, govori reagovanje srpske policije i ministra posle događaja od 30. septembra u Tutinu, te nereagovanje na postupke Muamera Zukorlića.

BONUS VIDEO:

Miljan Damjanović, Espreso intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.