Zorana Mihajlović: Ove godine rekonstrukcije i uređivanje Pančevačkog mosta
Mihajlovićeva je dodala da će u narednih godinu i po dana šljunkare locirane ispod mosta biti izmeštene na nove lokacije, Foto: Fonet

planovi

Zorana Mihajlović: Ove godine rekonstrukcije i uređivanje Pančevačkog mosta

Mihajlovićeva je rekla da će most izgledati potpuno drugačije

Objavljeno:

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović najavila je danas da će Pančevački most u 2018. godini biti potpuno sredjen i da će na tome zajedno raditi njeno ministarstvo, Putevi Srbije, Infrastruktura železnice Srbije i Grad Beograd. - Pančevački most, koji je poslednji put rekonstruisan pre 10 godina, do kraja godine izgledaće potpuno drugačije, jer će Putevi Srbije obnoviti kolovoz, Infrastruktura će raditi na antikorozivnoj zaštiti i zameni pragova, a Grad Beograd na osvetljenju mosta - rekla je ministarka posle obilaska Pančevačkog mosta sa beogradske strane.

Ona je dodala da će u narednih godinu i po dana šljunkare locirane ispod mosta biti izmeštene na nove lokacije, gde će plaćati sve dažbine gradu i državi, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. - Kad ove šljunkare budu izmeštene četiri miliona evra od poreza, doprinosa i lučkih naknada moći će da prihoduju država i grad - rekla je Mihajlović i podsetila da je od ukupno 52 nelegalne deponije u Beogradu polovina na opštini Palilula, a najveći broj kod Pančevačkog mosta i na Adi Huji.

Predsednik Opštine Palilula Aleksandar Jovičić rekao je da će rekonstrukcijom Pančevačkog mosta biti odgovoreno na jedan od najvažnijih zahteva gradjana Palilule, koji će dobiti lepši i bezbedniji most. - Uklanjanjem šljunkara oslobodiće se jedna od najatraktivnijih lokacija u Beogradu, podjednako atraktivna kao Beograd na vodi, na kojoj u narednih pet do 10 godina može da se razvije novi grad - rekao je Jovičić.

Bonus video:

Aleksandar Šapić, intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.