ČEDA SE SRUŠIO KADA JE ČUO DA JE ĐINĐIĆ UBIJEN: Kada je došao sebi uzeo je telefon i krenuo da URLA U SLUŠALICU!
Čedomir Jovanović, Foto: Fonet

UBISTVO ZORANA ĐINĐIĆA

ČEDA SE SRUŠIO KADA JE ČUO DA JE ĐINĐIĆ UBIJEN: Kada je došao sebi uzeo je telefon i krenuo da URLA U SLUŠALICU!

Čedomir Jovanović tada je bio u Italiji

Objavljeno: 20:34h

Čedomir Jovanović bio potpredsednik u vladi Zorana Đinđića,a kada je saznao da je u Beogradu izvršenatentat na premijera, 12. marta 2003. godine, onesvestio se!

Jovanović je tada bio na skijanju u Italiji, a kada je čuo da su Đinđića ubili, toliko mu se slošilo da je od šoka ostao bez svesti.

- Čeda je tog 12. marta bio u Italiji, na skijanju, a vest o Đinđićevoj smrti ga je zatekla u toaletu. Kako nam je kasnije pričao, stropoštao se i izgubio svest, pa ga je prijatelj koji je tada bio na skijanju s njim izvlačio iz kade - kazao je svojevremeno izvor Kurira, kao i da su Jovanovića čak i policajci na aerodromu u Italiji pridržavali jer je jedva vladao sobom.

Jovanović se ipak u jednom momentu odvojio i sam otišao do toaleta.

- Pozvao je telefonom i urlao u slušalicu: „Zašto ste ga ubili, zašto ste ga ubili? - ispričao je izvor Kurira koji je sticajem okolnosti čuo Jovanovićev razgovor.

Zoran Đinđić
Zoran Đinđićfoto: Youtube printscreen

Podsetimo, nekadašnji premijer Srbije Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine ispred Vlade Srbije. Nekoliko sati nakon ubistva Đinđića proglašeno je vanredno stanje u zemlji, koje je trajalo do 22. aprila, kada je ukinuto na predlog Vlade Srbije.

U policijskoj akciji "Sablja" uhapšen je atentator na premijera, bivši pomoćnik komandanta JSO Zvezdan Jovanović njegovi pomagači i još nekoliko pripadnika JSO, kao i većina pripadnika zemunskog i drugih kriminalnih grupa u zemlji i rasvetljena neka nerazjašnjena ubistva iz proteklih godina.

U avgustu 2003. podignuta je optužnica protiv 44 osobe a učešće u ubistvu premijera Đinđića, a prvi na listi okrivljenih, Milorad Ulemek Legija, predao se srpskim vlastima 2. maja 2004. godine, nedugo posle izbora Vojislava Koštunice za premijera, a nakon 14 meseci skrivanja.

Suđenje optuženima za ubistvo premijera Đinđića počelo je 22. decembra 2003. godine u Okružnom sudu u Beogradu - Odeljenje za borbu protiv organizovanog kriminala. Oni su 23. maja 2007. oglašeni krivim i prvostepenom presudom osuđeni na ukupno 378 godina zatvora.

Politička pozadina ubistva Đinđića još nije otkrivena.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.