Stefanović: Video kamerama pokriven svaki kvadratni metar oko škola
Foto: Promo

modernizacija

Stefanović: Video kamerama pokriven svaki kvadratni metar oko škola

Ministar policije prisustvovao puštanju u rad monitoring centra u Rakovici.

Objavljeno: 29.01.2018. 17:02h

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović obišao je Policijsku stanicu Rakovica gde je danas pušten u rad monitoring centar, koji povezuje video nadzor u svim osnovnim i pojedinim srednjim i muzičkim školama u ovoj beogradskoj opštini sa policijskom stanicom.


Zahvaljujući ovom projektu, koji je finansirala opština Rakovica, sa policijskom stanicom umrežene su 162 kamere visoke rezolucije, što će uticati na povećanje bezbednosti učenika.

Policijska stanica
Policijska stanicafoto: Promo


„Video kamerama pokriven je svaki kvadratni metar oko škola, igrališta, ulaza i izlaza, čime su deca na najsavremeniji način zaštićena od svih oblika kriminaliteta. Hoćemo da pošaljemo snažnu poruku da nećemo dozvoliti narko-dilerima pristup našim školama. Nećemo im dozvoliti da prodaju drogu i da rade bilo šta protiv naše dece“, istakao je Stefanović.

Ministar je dodao da uvođenje ovakvog video nadzora pokazuje da se naša policija, uz pomoć lokalne samouprave, osavremenjuje, da ulaže u nove sisteme komunikacije i nadzora, što će doprineti povećanju bezbednosti građana.

Poseta policijskoj stanici Rakovica
Poseta policijskoj stanici Rakovicafoto: Promo


„Ovo je odličan primer saradnje lokalne samouprave i policije. Nadam se da će ovaj primer slediti i druge opštine i da ćemo kroz ovakav sistem, savremenim tehničkim sredstvima povećati bezbednost dece i građana“, rekao je Stefanović i dodao da će policija, takođe, povećanjem broja policijskih službenika i patrola na ulici ostvariti bližu komunikaciju sa građanima.


Prema rečima ministra, policija čini sve i kako bi odnos sa građanima bio što bolji.

Policijska stanica Rakovica
Policijska stanica Rakovicafoto: Promo


„Imao sam priliku da u ovoj policijskoj stanici vidim da su policajci uredili novu šalter salu i druge prostorije. To govori da policijski službenici brinu o utisku koji će ostaviti kod građana, ali pokazuje i da razmišljaju o odnosu prema zajednici“, rekao je Stefanović.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media