IAKO SAM SLUŽBENO LICE, UBIO BIH IH BEZ PARDONA DA IH SRETNEM NA ULICI: Jezive pretnje za Jeremića, Jankovića i Živkovića!
Pretnje opoziciji su sve češće, Foto: Beta/Miloš Miškov, Fonet, Dragana Udovičić

strašno

IAKO SAM SLUŽBENO LICE, UBIO BIH IH BEZ PARDONA DA IH SRETNEM NA ULICI: Jezive pretnje za Jeremića, Jankovića i Živkovića!

Često na društenim mrežama osviću komentari i pretnje ovog tipa

Objavljeno:

Pretnje koje dobijaju političari opozicije postaju zabrinjavajuće. Svakodnevno na društvenim mrežama osviću statusi i komentari u kojima se preti nekom političaru. Ovog puta pretnje su upućene Vuku Jeremiću, Saši Jankoviću, Zoranu Živkoviću.

- Kad čitam i slušam ono što kažu Jeremić, Janković, Vlah, Živković, Veselinović...čoveku dođe muka, povraća mu se i dobije dijareju...Iskreno i ako sam službeno lice. Da posle 10 minuta nekog sretnem od dotičnih na ulici ubio bih ih bez pardovana. Pa ljudi imate li bar malo ponosa, obraza - napisao je izvesni Goran Pantović na Tviteru.

Inače, ovim povodom oglasila se i Narodna stranka saopštenjem koje prenosimo u celosti.

- Pretnje, ponižavanja i uvrede koje najviši državni funkcioneri svakodnevno upućuju političkim protivnicima i nepodobnim novinarima postale su opasan manir koji su oberučke prihvatili i počeli da svakodnevno primenjuju njihovi agresivni sledbenici, sledeći primer koji im pružaju njihovi politički uzori.

foto: Printscreen/Twitter

To predstavlja promociju jednog nenormalnog i nedopustivog modela ponašanja i legitimizaciju vređanja i pretnji, koje neretko prerastaju u otvoreno nasilje. Kada to čini predsednik države, na razne načine vređajući i omalovažavajući svoje političke protivnike, to nije samo nevaspitanje i gaf, već razlog za ozbiljnu brigu u pogledu sudbine, ali i samog postojanja pravne države. Sprovođenje ovih metoda od strane predstavnika vlasti i njihovih sledbenika ne samo da se ne može opravdati, već u svakoj normalnoj državi podleže krivičnoj odgovornosti i ozbiljnim sankcijama. Tražimo hitnu istragu u vezi sa pretnjama koje su citirane na početku saopštenja i najsnažnije osuđujemo i druge slične pretnje koje su upućene Draganu Janjiću, glavnom i odgovornom uredniku „Bete“, kao i Đorđu Vukadinoviću, narodnom poslaniku i uredniku „Nove srpske političke misli“.

Bonus video:

Espreso intervju, Dragan Đilas

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.