Dačić: Da nije SPS Vojvodina bi bila kao Kosovo

DRŽAVA U DRŽAVI

Dačić: Da nije SPS Vojvodina bi bila kao Kosovo

Novi statut i autonomija Vojvodine bi mogli da doprinesu njenom razvoju, jer je ona najevropskiji deo Srbije- Kaže Dušan Bajatović
Objavljeno: 27.12.2015. 15:16h
Na obeležavanju 25. godišnjice od osnivanja SPS-a u Novom Sadu, Ivica Dačić je rekao da nije bilo te stranke pitanje Vojvodine bi danas opterećivalo Srbiju kao pitanje Kosova.

-
Stvaranje jedinstvene Srbije za vreme SPS-a je istorijska pobeda za Srbiju i srpski narod. Vojvodina je srpska autonomija, ona je autonomija u Srbiji, a ne autonomija protiv Srbije. Nijedna zemlja na svetu ne bi tolerisala cepanje svoje teritorije - rekao je Dačić u Srpskom narodnom pozorištu.

Bebe Stanije i Dačića: Ako niste mogli da ih zamislite, evo prilike da ih vidite! (FOTO)Dušan Bajatović, predsednik Pokrajinskog odbora SPS-a, koga je voditeljka programa najavila kao "budućeg premijera Vojvodine", je rekao da je "ovo srpska Vojvodina", i dodao da se zbog toga skup održava u SNP-u. 

Branko Ružić: Mogu da nas izbace iz Vlade za minut, ali ova Vlada je bolja od Tadićeve!

- Projekti multikulturalnosti u staroj gospođi Evropi nisu dali očekivane rezultate. Ali mi u Vojvodini znamo da živimo jedni sa drugima, a ne nametnuto jedni pored drugih. Vojvodina je u svakom smislu najevropskiji deo Srbije i to nas sve obavezuje. Uostalom, šta to razlikuje nezaposlenog Srbina ili Mađara- rekao je Bajatović - Kod nevelikog broja Srba u Vojvodini slovo B češće asocira na Beč i Budimpeštu nego na Beograd. Ali, mi Srbi nismo sišli s uma i niko nema pravo da proda skupo plaćeni nacionalni interes. Mi smo za autonomiju Vojvodine, najširu moguću, najevropskiju, ali koja je ograničena nacionalnim interesima Srba i Srbije. Izmišljeno i politikantsko i nacionalno štetno je Vojvodinu proglašavati otvorenim pitanjem- dodao je Bajatović. 

Dušan Bajatović je da najavio će SPS inicirati donošenje novog Statuta Vojvodine, kao i zakona o finansiranju i nadležnostima Vojvodine i još je dodao da će sve to garantovati napredak Vojvodine. 

(Espreso.rs / Izvor: b92.net)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media