OGLASIO SE I STEFANOVIĆ! Ako Priština ne bude htela našu pomoć u istrazi o ubistvu Ivanovića, znaćemo ko je KRIV!
Nebojša Stefanović o ubistvu Ivanovića, Foto: Fonet

o slučaju!

OGLASIO SE I STEFANOVIĆ! Ako Priština ne bude htela našu pomoć u istrazi o ubistvu Ivanovića, znaćemo ko je KRIV!

On je dodao da se Srbija, nevezano za mere koje će biti preduzimane u Prištini, neće zaustaviti na tome već će, kaže, nastaviti istragu

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović izjavio je da ubistvo Olivera Ivanovića ne može da ostane nekažnjeno i dodao da se ubice, organizatori i nalogodavci moraju pronaći.

Stefanović je kazao da međunarodne institucije zajedno sa prištinskim organima treba da pokažu da žele da dođu do razrešenja slučaja, te naveo da su se Ministarstvo pravde i MUP obratili EULEKS-u i UNMIK-u sa zahtevom da dobiju informacije i da se uključe u istragu jer su zaintresovani da se što pre dođe do počinioca.

"Nama će, posle odgovora na naša pitanja, biti jasno da li žele da prihvate učešće naših državnih organa i da li se istraga sprovodi sa ciljem da se počinilac pronađe ili ne... Ako oni ne žele to da urade, biće jasno da Srbi ne stoje iza toga i biće jasno celoj javnosti o čemu se tu radi", rekao je Stefanović.

Stefanović je, gostujući na Pinku, ubistvo Olivera Ivanovića ocenio kao teroristički čin i teško krivično delo, navodeći da Tužilaštvo za organizovani kriminal započinje prikupljanje obaveštenja od svih državnih organa koji mogu dovesti do otkrivanja ubica.

"Apelujemo, ne mešajući se u rad Tužilaštva, da budu proaktivni pošto se pojavljuje jedan broj ljudi koji tvrde na društvenim mrežama da znaju ko su organizatori, ko su ubice", rekao je Stefanović.

On je dodao da se Srbija, nevezano za mere koje će biti preduzimane u Prištini, neće zaustaviti na tome već će, kaže, nastaviti istragu.

Pogledajte bonus video:

Muamer Zukorlić, intervju

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.