SVI, SVI, SVI RADIKALI NA JEDNOM MESTU: Ovu fotku Tomislav Nikolić bi najradije da zaboravi! (FOTO)
Stari sastav Srpske radikalne stranke, Foto: Twitter / Aris Movsesijan

DRUŽINA

SVI, SVI, SVI RADIKALI NA JEDNOM MESTU: Ovu fotku Tomislav Nikolić bi najradije da zaboravi! (FOTO)

Da li se ovog fotografisanja sećaju sa setom ili zgrožavanjem?

Objavljeno: 16:29h

Srpska napredna stranka, kao naslednik Srpske radikalne stranke, zadržala je neke od glavnih članova stare "ekipe" radikala.

Fotografija koja se pojavila na Tviteru na kojoj je nekadašnji prvi sastav SRS, verujemo mnoge od njih ne bi odbradovala! Vojislav Šešelj, Maja Gojković, Jorgovanka Tabaković, Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić, Zoran Krasić, Stevo Dragišić, na fotografiji za kampanju - Za vlast poštenih ljudi!

Maja i Jorgovaka kao da su se dogovorile da obe obuku komplete u plavoj boji, samo u svetlijoj i tamnijoj nijansi. Šešelj između dama, a oko njih najbliži saradnici.

Srbijom danas upravlja Aleksandar Vučić, nekada "vojnik" Srpske radikalne stranke, a Tomislav Nikolić doskorašnji predsednik Srbije, prvi stranački angažman imao je u Narodnoj radikalnoj stranci u Kragujevcu u koju se učlanio 1990. godine.

Aleksandar Vučić
Aleksandar Vučićfoto: Fonet

Ujedinjenjem Narodne radikalne stranke sa Srpskim četničkim pokretom Vojislava Šešelja nastaje Srpska radikalna stranka 1991. godine, a Nikolić postaje potpredsednik SRS. Posle odlaska Vojsilava Šešelja u Hag 2003. godine preuzeo je vođenje stranke. U septembru 2008. godine je napustio Srpsku radikalnu stranku i već posle mesec dana osnovao Srpsku naprednu stranku.

Nakon što je došlo do sukoba između čelnih ljudi, Vojislava Šešelja i Tomislava Nikolića, Vučić je podneo ostavku na dužnosti u Srpskoj radikalnoj stranci i objavio privremeno povlačenje iz političkog života, a onda ubrzo zatim saopštio da se priključuje osnivanju Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića.

Maja Gojković, predsednica skupštine, bivša gradonačelnica Novog Sada, bila je član Srpske radikalne stranke iz koje je isključena 2008. godine. Odvajanje od SRS počelo je još 2004. godine kada je, kao kandidatkinja radikala, izabrana za gradonačelnicu Novog Sada.

Maja Gojković
Maja Gojkovićfoto: Fonet

Međutim, Gojkovićeva nije prešla u SNS uprkos pozivima kolega Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića, već je osnovala novu partiju. 2009. nastaje Grupa građana - Maja Gojkovć. Tako je formirana Narodna partija, koja je sa Demokratskom strankom Srbije i Novom Srbijom krajem 2008. potpisala deklaraciju o zajedničkom političkom delovanju.

Iako je početkom decembra 2012. godine obavestila javnost da Narodna partija kolektivno pristupa SNS, to se nije dogodilo. Naime, Maja Gojković je postala članica Predsedništva SNS.

Jorgovanka Tabaković, guvernerka Narodne banke, karijeru je započela u prištinskoj gimnaziji. U SRS se uključila 1992. godine. U više navrata birana je za narodnu poslanicu te partije.

Jorgovanka Tabaković
Jorgovanka Tabakovićfoto: Beta

Nakon razlaza sa radikalima 2008. godine, prešla je u Srpsku naprednu stranku.

Vojislav Šešelj je jedan od osnivača i predsednik Srpske radikalne stranke od njenog osnivanja, 1991. godine do danas. Za nekada najbliže gore pomenute političke saradnike danas nema lepe reči. Nemaju ni oni za njega, a nekad su bili "ekipa".

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešeljfoto: Filip Plavčić

BONUS VIDEO:

ESPRESO TVITER: Miroslav Čučković

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.