NASTAVLJA SE SUĐENJE MIRI MARKOVIĆ: Evo kada će Slobina udovica stići u Srbiju!
Mira i Sloba su bili zajedno od studentskih dana, Foto: Profimedia

postupak i dalje traje

NASTAVLJA SE SUĐENJE MIRI MARKOVIĆ: Evo kada će Slobina udovica stići u Srbiju!

Postupak zbog zloupotrebe sa dodelom državnih stanova zastariće tek 2030, a supruga bivšeg predsednika će imati 87 godina

Objavljeno:

Mirjana Marković, supruga nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, u Srbiju i na grob svog muža će moći da dođe tek za 12 godina!

Ukoliko joj se suđenje zbog zloupotrebe sa stanovima Vlade Srbije ne okonča narednih godina, ovaj predmet će zastariti 2030. godine. Tada bi mogla, kao slobodna građanka, da se vrati. Imaće 87 godina.

Pojedini mediji su juče preneli da je postupak protiv Markovićeve, koja je u bekstvu od 2005, zastareo u decembru 2017, što nije tačno, saopštili su iz beogradskog višeg suda. Krivični postupak protiv nekadašnje predsednice JUL i dalje je u toku, a zastarevanje krivičnog gonjenja neće nastupiti narednih 12 godina.

- Za Markovićevom su takođe i dalje na snazi poternica i rešenje o određivanju pritvora iz 2005. - navela je portparol Višeg suda Bojana Stanković.

Mira već godinama boravi u Moskvi sa svojim sinom Markom
Mira već godinama boravi u Moskvi sa svojim sinom Markomfoto: Profimedia

Mira Marković se tereti za krivično delo zloupotrebe službenog položaja podstrekivanjem, za koje je zaprećena kazna od dve do 12 godina zatvora. Njoj se inače sudi u odsustvu jer nije dostupna pravosudnim organima Srbije, a u Rusiji je dobila politički azil.

Suđenje se u ovom slučaju nastavlja danas, a krivični postupak protiv optuženih počeo je još 2002. Optuženi za nelegalno prisvajanje stanova iz Fonda Vlade 2000. godine su, osim Mire Marković, i nekadašnji sekretar Vlade Srbije Živka Cica Knežević, Branislav Ivković, Miloš Lončar, Danilo Pantović, Petar Zeković, Zoran Perić, Miloš Batina i Milun Milošević, kao i bivši direktor Savezne uprave carina Mihalj Kertes.

Podsetimo, Markovićeva je pobegla u Moskvu 2003. godine. Tamo je dobila azil i živi zajedno sa sinom Markom Miloševićem, dok ćerka Marija živi u Crnoj Gori. Mira je 2006, kada je preminuo Slobodan Milošević, želela da dođe na sahranu, ali je odustala jer se bojala da će biti uhapšena.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Izvor: Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.