BOGU HVALA NA VUČIĆU KOJI SE KAO LAV BORI ZA SRBE: Patrijarh Irinej na obeležavanju Dana Republike Srpske nahvalio predsednika!
Poglavar Srpske pravoslavne crkve (SPC) patrijarh Irinej služio je svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornom hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci na praznik Svetog Stefana, povodom krsne slave i Dana Republike Srpske, Foto: Fonet

poruka iz banjaluke

BOGU HVALA NA VUČIĆU KOJI SE KAO LAV BORI ZA SRBE: Patrijarh Irinej na obeležavanju Dana Republike Srpske nahvalio predsednika!

Nadamo se i molimo se gospodu da predsedniku Republike Srbije da snage i moći da se odupre silnim vetrovima našega vremena

Objavljeno: 17:40h

Patrijarh srpski Irinej se u svom govoru povodom Dana Republike Srpske osvrnuo na ulogu Vučića i Dodika u očuvanju KiM i RS.

- Ljudi mogu da pričaju ovo ili ono, ali mi vidimo koliko se predsednik Srbije Aleksandar Vučić bori da sačuva Kosovo i Metohiju. Blagodarimo gospodu što nam je podario čoveka koji se lavovski bori za srpski narod, a posebno za mučeničko i stradalno Kosovo i Metohiju - poručio je danas patrijarh srpski Irinej na liturgiji, koju je služio u Banjaluci, povodom Dana Republike Srpske.

- Nadamo se i molimo se gospodu, dodao je patrijarh srpski, da predsedniku Republike Srbije da "snage i moći da se odupre silnim vetrovima našega vremena, sa nadom i verom i uz pomoć božju da nas gospod neće ostaviti".

Patrijarh Irinej
Patrijarh Irinejfoto: Fonet

Patrijarh je takođe zahvalio bogu što je Republici Srskoj dao čoveka, Milorada Dodika, koji, kako je rekao, mudro vodi svoj narod i lavovski se bori da sačuva Republiku Srpsku.

- Srbi znaju šta je država, jer su je uvek imali i umeju da poštuju državu i dok to budemo sledili tako - istoriju i kulturu našu, kao što rekoh, opstaćemo, odolećemo svim neprijateljima i iskušenjima našega vremena - zaključio je patrijarh srpski.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.