SAMO POČASNI GOSTI! Od Trampa stiglo pet pozivnica za Molitveni doručak!
POČASNI GOSTI NA MOLITVENOM DORUČKU, Foto: Fonetmup

KO SU SREĆNICI?

SAMO POČASNI GOSTI! Od Trampa stiglo pet pozivnica za Molitveni doručak!

Ko će od srpskih političara ići na ovogodišnji Molitveni doručak kod američkog predsednika

Objavljeno:

Na listi zvanica iz Srbije za tradicionalni Molitveni doručak u Vašingtonu i ove godine je ista petorka - šef diplomatije Ivica Dačić, ministar za inovacije Nenad Popović, potpredsedik parlamenta Vladimir Marinković, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Meho Mahmutović i Danica i Vuk Drašković.

Oni su za "Novosti" potvrdili da su pozive dobili i većina kaže da će 8. februara biti na događaju čiji je domaćin američki predsednik Donald Tramp.

I ove godine sam dobio poziv, ali ću videti da li ću ići - rekao je Dačić.

Nacionalni molitveni doručak tradicija je stara više od šest i po decenija po kojoj se svake godine, u zajedničkoj molitvi okupljaju predsednik SAD, članovi Kongresa, Senata, američki političari i vojni lideri, kao i ugledni gosti sa raznih strana sveta.

Molitveni doručak traje nekoliko dana i sastoji se iz niza sastanaka, ručkova i večera, ali je centralni događaj doručak u četvrtak na kojem će govoriti predsednik Tramp i specijalni gost čiji se identitet ne otkriva do poslednjeg časa.

Vladimir Marinković, za "Novosti", kaže da je ove godine dobio poziv za VIP salon u hotelu "Vašington Hilton", u kojem se održava Molitveni doručak, pa očekuje da će imati priliku da se, nakratko, sretne i sa Trampom:

Tokom boravka u Vašingtonu imaću i niz sastanaka sa američkim senatorima i kongresmenima. U utorak, 6. februara, učestvovaću na okruglom stolu koji organizuje senator Džon Mekejn, a na temu saradnje zemalja Zapadnog Balkana i SAD u borbi protiv terorizma.

Pogledajte bonus video:

(VIDEO) KAD SRBI PROSLAVLJAJU MORA DA GRMI: Njegova čestitka za najradosniji hrišćanski praznik nasmejala je celu Srbiju!

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.