NARODNI MUZEJ SE OTVARA DO VIDOVDANA: Vučić uveren da ćemo konačno i ovo da doživimo
Aleksandar Vučić izrazio uverenje da se Narodni muzej otvara do Vidovdana 2018. godine, Foto: Fonet/Ljiljana Stojanović

pa da vidimo

NARODNI MUZEJ SE OTVARA DO VIDOVDANA: Vučić uveren da ćemo konačno i ovo da doživimo

Aleksandar Vučić je rekao da je presrećan što je danas u ustanovi srpske kulture i duhovnosti

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas uverenje da će Narodni muzej otvoriti svoja vrata na Vidovdan i da će građani, ali i turisti iz celog sveta moći da vide bogatu kulturnu ponudu ove ključne ustanove srpske kulture i duhovnosti. Vučić je, nakon obilaska Narodnog muzeja, zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, rekao da je presrećan što je danas u ustanovi srpske kulture i duhovnosti i da je malo reći za ono što smo sebi učinili da 15 godina nemamo nijednu postavku u toj instituciji.

TETKINO ZLATO: Ovo su svi stajlinzi ministra odbrane Aleksandra Vulina koji su nam godinama upadali u oči! (FOTO) - Ovde od 2003. nema stalne postavke. Veoma sam zadovoljan što smo suštinski počeli obnovu 2014. Obnova će biti završena, uveravaju radnici i izvođači do 31. marta. Imaćete vremena da vidite kako se priprema postavka i verujem da na Vidovdan možemo da otvorimo vrata ovog muzeja, koji je uz Narodno pozorište sasvim sigurno najznačajnija srpska kulturna ustanova za građane Srbije i sveta - naglasio je Vučić. Rekao je da svesno govori o građanima sveta, imajući u vidu sve veći broj turista u Beogradu i Srbiji. - Imali ste priliku da čujete na ulicama turski, kineski, engleski, više nego srpski baš ovde na Trgu Republike ili u Knez Mihailovoj ulici. Kulturni turizam je nešto što privlači najveći broj turista. To će značiti više novca, radnih mesta, veći interes, kada završimo Muzej - ukazao je Vučić. Istakao je da posle Narodnog muzeja ostaje da se uradi Muzej grada za koji je potrebno uložiti 20 miliona evra.

VUČIĆ otkrio šta mu je GLUPO u raspravi o SERIJI NEMANJIĆI! - To je nešto što ostaje za budućnost našoj deci i doneće pomake u kulturnoj ponudi Srbije i Beograda. U Narodnom muzeju imamo više od 3.000 slika i 900 skulptura. Verujem da će to biti divno mesto za građane i da ćemo moći da pohvalimo nečim što smo nerazumno uspeli da izgubimo pre 15 godina - naglasio je on. Vučić se osvrnuo na kritike što je koristio oštre reči, rekavši da je računao da je važniji rezultat, a da su oni koji kritikuju ostavili grad bez muzeja, ostavili Narodni muzej neuređen. - Za manje od šest meseci videćemo ovde stalnu postavku - podvukao je on. Zamolio je direktorku da užurbano nastavi svoj posao, kako bi uskoro građane mogli da obradujemo ovom veličanstvenom institucijom. Vlastima grada čestitao je na mnogome što je urađeno u Beogradu. - Urađen je Oblićev venac, mnogi drugi projekti, brojne fasade. Sada moramo da rešimo Trg Republike, Staklenac, želimo da nastavimo sa progresijom rasta broja turista - naglasio je on dodajući da je pred nama veliki posao.

Bonus video:

SINIŠA MALI O BUDŽETU ZA 2018.

(Espreso.co.rs/sns.org.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.