VUČIĆ: Uneo sam badnjak u Predsedništvo, ali bez kamera! A Nebojša Stefanović uneo badnjak, ali UZ KAMERE!
Vučić je badnjak uneo bez prisustva kamera, a Stefanović uz prisustvo, Foto: Zorana Jevtić, Promo

razlike

VUČIĆ: Uneo sam badnjak u Predsedništvo, ali bez kamera! A Nebojša Stefanović uneo badnjak, ali UZ KAMERE!

Nisu se usaglasili

Objavljeno: 13:04h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uneo badnjak u zgradu Predsedništva Srbije, ali da je to učinio bez kamera, dok je potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović uneo banjak u prostorije Policijske stanice Novi Beograd i to uz prisustvo kamera.

Unošenjem badnjaka u prostorije Policijske stanice Novi Beograd Stefanović je obeležio Badnji dan i poručio da ogroman broj pripadnika policije i danas radi kako bi građani Srbije bili bezbedni. Stefanović je, zajedno sa najbližim saradnicima, čestitao najradosniji hrišćanski praznik svim pripadnicima MUP-a, ali i građanima koji slave Badnji dan i Božić po julijanskom kalendaru, i poželeo im dobro zdravlje, sreću i da Srbija bude mirna i bezbedna. - Momci i devojke u plavim uniformama rade kao i svakog drugog dana kako bi građani bili bezbedni. Oni koji žele mogu i danas da izvade dokumenta ili registruju vozila - rekao je ministar Stefanović.

Nebojša stefanović unosi badnjak
Nebojša stefanović unosi badnjak foto: Promo

On je izrazio očekivanje da će Ministarstvo unutrašnjih poslova imati mirnu, bezbednu i uspešnu godinu. - Radićemo i ove godine na unapređenju materijalnog položaja policajaca, ali i uslova u kojima rade. Nastavićemo sa modernizacijom, nabavkom novih patrolnih vozila i uniformi, jer hoćemo da pokažemo da brinemo o svim policajcima koji brinu o građanima - istakao je Stefanović.

Za razliku od njega, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je uneo badnjaka u zgradu Predsedništva Srbije, ali da je to učinio bez kamera. - Ja sam danas uneo badnjak, ali bez kamera - rekao je Vučić upitan da li je prekinuo tradiciju svog prethodnika Tomislava Nikolića, koji je tokom celog mandata pozivao medije na unošenje badnjaka na Badnji dan koji vernici slave po julijanskom kalendaru. Vučić je dodao da je svim ljudima drugih veroispovesti, kojih ima dvoje ili troje u Predsedništvu Srbije, dozvoljeno da upražnjavaju svoje običaje. - Mi smo sekularna država. Postoji jasna razlika izmedju crkve i države, ali ne vidim ništa loše u upražnjavanju običaja - rekao je Vučić.

Bonus video:

Intervju Aleksandar Šapić

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.