VULIN JE CIVILNO LICE, ZAŠTO ONDA NOSI PARAUNIFORMU? Tviter gori zbog stajlinga ministra odbrane! (FOTO)
Aleksandar Vulin, Foto: Jovo Mamula

šta je s ovim čovekom?

VULIN JE CIVILNO LICE, ZAŠTO ONDA NOSI PARAUNIFORMU? Tviter gori zbog stajlinga ministra odbrane! (FOTO)

Tviteraši osuli paljbu po Vulinu

Objavljeno: 14:52h
Milica Božinović

Ime Aleksandra Vulina u žiži je javnosti zbog niza afera čiji je bio glavni akter tokom boravka na vlasti. Poslednja afera - "tetka", odnosno nepostojanje porekla novca za kupovinu stana u Beogradu, osim Vulinove izjave da mu je 205.000 evra dala suprugina tetka iz Kanade, izazvala je burne reakcije javnosti.

Ipak, Vulin ne prestaje da intrigira. U javnosti se njegovo pojavljivanje kao ministra odbrane sve više karakteriše kao lična promocija, kojoj je i te kako posvećen.

Naime, na društvenoj mreži Tviter počela je da se deli fotografija Aleksandra Vulina i njegovog "stajlinga" tokom prisustvovanju prikaza uzbunjivanja dežurne jedinice lovačke avijacije u sistemu PVO na Aerodromu "Batajnica".

Tviteraši su po Vulinu osuli paljbu zbog uniforme, ili kako su je mnogi nazvali "parauniforme".

Činjenicu da ministar odbrane nije služio vojsku i dalje kopka građane Srbije, te smatraju da je nošenje bilo kakve uniforme ili obeležja - drskost!

Postavlja se pitanje, da li je Vulin dolaskom na ovu funkciju sa sobom poneo i želju da ulogu minstra odbrane odigra originalnije od svojih prethodnika i da se razlikuje?

Nastojanje da se nosi crna uniforma, preterano prikazivanje iste i pokušaj da se ministar pokaže kao jaka ličnost, u javnosti izaziva suprotno desjtvo, pa Vulina smatraju osobom koja se bori isključivo za lične interese, ne obraćajući pažnju na vojsku i Srbiju čije interese bi trebalo da zastupa.

U vreme SFRJ ministri odbrane bili su aktivni generali ili admirali. Kada je 1992. za predsednika Vlade postavljen Milan Panić, zadužio je i Ministarstvo odbrane kao prvi civil. Tada je uveden propis da ministar odbrane dobija uniformu bez činova koju sme da nosi samo u ratnom ili vanrednom stanju. Od dvehiljaditih ova je praksa napuštena jer je počelo da se insistira na civilnoj kontroli Vojske, pa su ministri, uglavnom, bili civili.

Prema izmenama i dopunama Zakona o odbrani, o uniformi Vojske Srbije odlučuje predsednik Republike na predlog ministra odbrane.

Ostaje nam da samovoljno zaključimo da je "dil" sklopljen. Vulin je dobio svoju uniformu! Uprkos tome što nam ministar odbrane nije čovek koji se čitav život postrojavao, čistio WC, bio na straži, dežurstvu, kisnuo i mrznuo na hladnoći, sebe pokušava da prikaže u potpuno drugačijem svetlu.

Podsetimo, ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je pre nekoliko meseci u Valjevu da je "jedno od najvećih razočaranja, kao mlad čovek, doživeo kada se suočio s činjenicom da ga je komisija, zbog zdravstvenih razloga, proglasila nesposobnim za služenje vojnog roka".

BONUS VIDEO:

Espreso intervju, Aleksandar Šapić


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.