TAKO JE GOVORIO ĐUKA: Jedno mišljenje imao je o jelki pre gostovanja predsednika na TV, a skroz drugačije posle! (VIDEO)
Poslanik SNS-a Vladimir Đukanović o jelki u centru Beograda, Foto: Nebojša Mandić/Marina Lopičić

odluči se, čoveče

TAKO JE GOVORIO ĐUKA: Jedno mišljenje imao je o jelki pre gostovanja predsednika na TV, a skroz drugačije posle! (VIDEO)

Važno je imati mišljenje i stav

Objavljeno:

Jelka od 83.000 evra u Knez Mihailovoj ulici u centru Beograda, izazvala je brojne polemike u javnosti, a čak su i svetski mediji izvestili o besu naroda i opozicije zbog previsoke cifre koja je izdvojena za ovo novogodišnje "zadovoljstvo".

Danima su čelnici vlasti pokušavali da opravdaju ovaj za mnoge, besmislen projekat, a među njima se našao i poslanik SNS-a Vladimir Đukanović, koji u početku nije podržao postavljanje "nenormalno skupe jelke".

Đukanović je u dva navrata prokomentarisao skupocenu jelku, međutim, ono što je rekao pre gostvovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića na televiziji Pink, znatno se razlikuje od onoga što je izjavio nakon pomenutog gostovanja.

- Cena je nenormalna. Dati 83.000 evra za plastičnu jelku, moram da priznam da je to potpuno sumanuto. Kupite jelku od 83.000 evra i to stavite u centar grada...Na malim stvarima se pada ljudi. Da, sitnica što bi neko rekao, može da poništi sve ono dobro što ste uradili. Nemam poverenja ni u kog živog, takav sam po prirodi. Ponekad rođenom ocu i majci ne verujem - rekao je vidno iznerviran Đukanović, pre nego što je čuo izjavu predsednika Srbije.

foto: Printscreen

Nakon samo nekoliko dana, Đukanović je promenio mišljenje, i napravio snimak u kome se obratio direktno gradonačelniku Beograda, Siniši Malom.

- Gospodine Siniša Mali, nije trebalo da kažete da ćete raskinuti ugovor. Trebalo je reći sram vas bilo šta pitate i na koji način se postavljate. Ta jelka je kupljena za narednih 10 godina. Najkvalitetnija moguća jelka. Jedna od najvećih, najlepše ukrašenih. Sa onolikim diodama i sijalicama - počinje svoju potpuno drugačiju priču Đukanović, koji savetuje Malog da je sve ovo trebalo da kaže.

- Trebalo je reći koliko ima tih dioda, svetiljki, ukrasa, koliko to košta i koliko smo možda mi čak i jeftinije prošli. A ne onako, raskinuli smo ugovor i šta? Pa ja sam prvi pomislio da je to bila zloupotreba. Jelka je kupljena za narednih 10 godina i za razliku od nekih drugih jelki u evropskim prestonicama koje će trajati dvadeset i nešto dana, plaćena je mnogo jeftinije. A vi ako hoćete da imate turiste u vašem centru, ako hoćete da budete centar zbivanja, vi morate da imate ukrašen grad i da uložite u to jer ćete zaraditi višestruko - zaključuje Đukanović, koji je tokom otprilike dve nedelje, koliko traje polemika vezana za jelku, shvatio da mu se skupocena jelka ipak dopada.

Ovaj preokret Đukanovićevih stavova, osvanuo je na Tviteru, što je izazvalo brojne komentare.

"Đukino mišljenje o ceni jelke,pre i posle gostovanja presednika na Pinku,plakanje"

BONUS VIDEO: Espreso mrazice delile poklone građanima, a ovo su njihove želje U NOVOJ 2018. GODINI!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.