NJEMU JE NAPREDNJAK PRIŠAO U PEĆINCIMA I OTEO MU TELEFON: Četiri puta smo zvali policiju da dođe! (VIDEO)
Foto: Beta, Printscreen Adria media tv

burno!

NJEMU JE NAPREDNJAK PRIŠAO U PEĆINCIMA I OTEO MU TELEFON: Četiri puta smo zvali policiju da dođe! (VIDEO)

- Video sam da je on dao saopštenje kako sam ja njega napao, kako sam ga udario u predelu glave, kako se on plaši za svoj život - kaže Igor Salak

Objavljeno:

Još se sleže prašina posle izbornog dana u Pećincima, gde su lokalne izbore obeležili incidenti. Jedan od njih je zabeležen.

HAOS NA IZBORIMA! Nasrnuli na zamenika predsednika DS i bacili mu telefon: SAD ĆEŠ TI DA VIDIŠ BRE! (VIDEO)

Incident se dogodio na biračkom mestu 22 u Osnovnoj školi "Slobodan Bajić" u mestu Popinci kada je došlo do okršaja naprednjaka i demokrata, koje su reagovale jer se na biračkom mestu navodno glasalo javno.

Akter događaja, Igor Salak (DS) za Espreso.co.rs prepričava šta se zaista desilo tog dana.

- Mi smo došli tamo po pozivu našeg člana biračkog odbora koji je tvrdio da se javno glasa i da ljudi redom dolaze da javno glasaju kako bi svi mogli da ih vide i pokazivali su listić. To je kod nas izazvalo sumnju da se radi o kontrolisanom glasanju kako bi kasnije ili već su ranije primili novac ili neke pakete.

Mi smo došli na licu mesta da ukažemo da je javno glasanje zabranjeno po zakonu i da kažemo našem članu odbora kako treba tamo da se ponaša, na koje članove zakona da se pozove i da da prigovor na biračkom mestu - kaže Salak.

- Međutim mi kad smo došli da sve to saopštimo, član biračkog odbora ili predstavnik Srpske napredne stranke Saša Bežanović nam je prišao i rekao da će svi glasati javno ko god dođe, on će prvi da izađe da glasa javno itd. Na to smo mu mi rekli da se ukloni, da on radi svoj posao, mi ćemo da sprovodimo ustav i zakon tj. od našeg člana biračkog odbora da tražimo da se sprovede zakon o glasanju u tajnosti. Nakon toga je on počeo da se unosi u facu našim poslanicama, gospođi Gordani Čomić, Aleksandri Jerkov ostalima koji su tu bili. Ja sam izvadio telefon da dokumentujem to, on mi je rekao da u njegovom selu ja ne smem to da radim. Ja sam počeo da snimam i snimio sam jedan deo. On je izašao iz tog dvorišta gde smo mi bili, nakon toga je uleteo, prišao mi, odgurnuo me, oteo mi mobilni telefon i bacio ga 20,30 metara dalje u kanal, na ulici. Nakon toga mi smo pozvali policiju, a ono što je vrlo simptomatično je da smo morali da pozovemo tri ili četiri puta policiju da izvrši uviđaj i dođe da vidi o čemu se radi.

On dalje tvrdi da su poslanice DS morale svojim autoritetom da reaguju kako bi policija došla, ali da su se na kraju poneli korektno.

Podneo je krivičnu prijavu protiv Saše Bežanovića.

- Video sam da je on dao saopštenje kako sam ja njega napao, kako sam ga udario u predelu glave, kako se on plaši za svoj život. Ovde pročitajte šta je rekao Bežanović.

Kaže da ga Saša nije udario.

- Odgurnuo me je kad mi je uzeo telefon i posle otišao.

Dodaje i da u ovom trenutku ima "poseban odnos prema SNS, jer su oni naterani da dobiju tipa preko 70 % tamo i oni su se borili za to da bi ostali na svojim radnim mestima ili da njihovi prijatelji, deca ili ostali ne bi bili izbačeni iz opštinskih uprava, javnih preduzeća i ostalih opštinskih institucija".

- Ja bih onako posebnu zahvalnost imao prema ljudima koji u ovim teškim trenucima pokazuju takvu hrabrost da se suprotstave svima njima i zamolio bih policiju da ih zaštiti u slučaju da dođe do napada jer su danas napadi uobičajeni u lokalnim sredinama kao što su Pećinci.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.