VISOKI KASACIONI SUD: Izjava Vučevića najgrublji oblik mešanja u rad suda!
Vučevića osudio Visoki kasacioni sud, Foto: Fonet

reakcije na izjavu potpredsednika sns

VISOKI KASACIONI SUD: Izjava Vučevića najgrublji oblik mešanja u rad suda!

Poslednje izjave najviših predstavnika vlasti, kojima ne osudjuju izjavu Miloša Vučevića, već iskazuju razumevanje, dodatno urušavaju ugled sudstva u celini , ocenio je Vrhovni kasacioni sud.

Objavljeno:

Vrhovni kasacioni sud (VKS) saopštio je danas da je izjava potpredsednika Srpske napredne stranke Miloša Vučevića o stanju u srpkom pravosudju uvredljiva i opasna i da predstavlja do sada najgrublji oblik mešanja u rad suda. - Takva izjava, data u toku sudskog postupka, u vezi s nepravnosnažnom presudom neprimerena je, uvredljiva, opasna i štetna, predstavlja do sada najgrublji oblik mešanja u rad suda, uznemirava javnost, vodi zastrašivanju sudija i urušava osnovne principe demokratskog društva, a posebno princip podele vlasti - saopštio je Vrhovni kasacioni sud posle danas održane sednice. Iz suda su podsetili da je zakonska obaveza svih državnih organa i funkcionera da "svojim postupanjem održavaju poverenje u nezavisnost i nepristrasnost sudija i sudova". - Stoga i poslednje izjave najviših predstavnika vlasti, kojima ne osudjuju izjavu Miloša Vučevića, već iskazuju razumevanje, dodatno urušavaju ugled sudstva u celini - ocenio je Vrhovni kasacioni sud.

Vučević je posle oslobadjajuće presude bivšem ministru privrede Predragu Bubalu izjavio da "kao pravnik i običan gradjanin" pita sudije "kome služe, narodu ili lopovima" i "koliko koštaju njihov obraz i čast". Tim povodom reagovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je izjavio da je Vučević rekao istinu o stanju u pravosudju, ali da nije trebao da komentariše presudu. - Nije trebalo da kaže, ali je rekao istinu, jer većina sudija su časni ljudi, ali on je rekao ono što misli 99 odsto gradjana Srbije - rekao je Vučić novinarima posle obilaska fabrike "Lebanteks" u Lebanu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.