JANKOVIĆ TRAŽI OD BIA DA DOKAŽE DA JE ŠPIJUN! Tužiću sve koji me klevetaju!
Saša Janković, predsednik PSG-a, Foto: Marina Lopičić

oglasio se

JANKOVIĆ TRAŽI OD BIA DA DOKAŽE DA JE ŠPIJUN! Tužiću sve koji me klevetaju!

Saradnik tajne službe postaje se potpisivanjem dvostrano obavezujućeg dokumenta, kaže lider PSG

Objavljeno: 10:12h

Javno ovlašćujem i pozivam Bezbednosno-informativnu agenciju da objavi dokument kojim sam ikada zaključio saradnju sa njom.

Samo, to znači da će Bata Gašić kao direktor službe ili Nebojša Stefanović kao njihov koordinator morati da sednu za pisaću mašinu iz prošlosti i da ga napišu - poručuje za Danas predsednik PSG Saša Janković, dodavši da bi jedini problem sa takvim dokumentom bio što na njemu ne bi stajao njegov potpis.

SRPSKA "DECA" GLASALA TEK SA 30 GODINA, PENZIONERI NISU MOGLI BITI POSLANICI: Ovo su sve srpske izborne krađe, podvale i zanimljivosti

Takođe, Janković poziva Ministarstvo odbrane da objavi sva dokumenta koja poseduje a koja govore o njegovom nepostojećem ratovanju u Vukovaru i na teritoriji Bosne, u jedinici Vojske Srbije ili ma kojoj drugoj. Takve dokumente ministru Vulinu može dostaviti samo njegova tetka, dodaje on. Janković najavljuje da će podneti tužbe protiv medija koji su objavili laži.

Saša Janković
Saša Jankovićfoto: Marina Lopičić

Lider PSG upozorava da je SNS potpuno politizovala i da zloupotrebljava sektor bezbednosti, ne libeći se najbrutalnijih i najopasnijih laži.

- Takva politizacija i zloupotreba službi nezabeležena je u demokratskom svetu, kome nažalost Srbija više ne pripada. Opasnost koju žrtvama satanizacije napredna vlast proizvodi minorna je u odnosu na ogromnu društvenu opasnost od fašističke države koju ova vlast gradi - ocenjuje Janković.

Pojedini tablodi juče su objvaili da je lider PSG "još u studentskim danima postao saradnik Resora državne bezbednosti" (današnja BIA). Tvrdi se i da je Janković postao zvanični saradnik službe 2003. godine i "aktivno sarađivao najmanje do 2009. godine".

Dalje se informacija razrađuje "prema našim izvorima" bez navođenja o kojim izvorima je reč - bezbednosnim, političkim itd.

Saša Janković
Saša Jankovićfoto: Marina Lopičić

Jedino se kaže "prema rečima naših sagovornika". Obiman tekst sadrži i na prvi pogled netačnosti - za Dragana Janjića, novinara i urednika Bete, koji je bio zaposlen i u službi Zaštitnika građana, ističe se da je tokom 90-ih došao iz ratom zahvaćene Bosne, iako se Janjić pre rata u bivšoj Jugoslaviji zaposlio u agenciji Tanjug (agenciju Beta pokrenuli su novinari Tanjuga).

Pogledajte bonus video:

ESPRESO ANKETA: Da li ste čuli za 13. platu u Srbiji?

(Espreso.co.rs / Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.