MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Ja sam odlučio da se odbije Đilasova donacija, neka uplati anonimno
Foto: Marina Lopičić

oštro

MINISTAR ĐORĐEVIĆ: Ja sam odlučio da se odbije Đilasova donacija, neka uplati anonimno

On je naveo da nije želeo da dozvoli da Đilas „zloupotrebu decu u političke svrhe“

Objavljeno:

Ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević rekao je da je on lično odlučio da ne bude omogućeno Draganu Đilasu da donira novac dobijen u sudskom postupku Ustanovi za decu i mlade „Sremčica“.

On je naveo da nije želeo da dozvoli da Đilas „zloupotrebu decu u političke svrhe“.

Na pitanje da li to zloupotreba institucije na čijem je čelu u političke svrhe, Đorđević je naveo da je to njegovo pravo i da Đilas, ako želi, donaciju može da uplati anonimno.

- Kada bi neki kriminalac ili tajkun uplatio novac, vi biste me odmah napali zbog toga - odgovorio je Đorđević na pitanje Insajdera.

Tim Dragana Đilasa iz kompanije „Multicomgroup“ obratio se Ustanovi za decu i mlade „Sremčica“, u kojoj borave deca sa smetnjama u razvoju, da bi im u susret novogodišnjim praznicima donirali 280.000 dinara koje je Đilas dobio nakon suđenja s medijima.

Međutim, nakon dve nedelje čekanja, 12. decembra Ustanova koja do sada nije odbijala donacije „Multicomgroupu“ je dostavila negativan odgovor.

V.d. direktora ove ustanove Sandra Perić je u elektronskoj poruci koji je poslala Đilasovom timu navela da za novac koji Đilas želi da uplati Ustanovi gde borave mališani ometeni u razvoju nisu dobili odobrenje Ministarstva za rad i socijalna pitanja.

(Espreso.co.rs / Insajder)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.