BOŽOVIĆ POZVAO GRAĐANE: Svi na Trgu kod plastične jelke od 83.000 evra
Foto: Fonet

da se svedu računi

BOŽOVIĆ POZVAO GRAĐANE: Svi na Trgu kod plastične jelke od 83.000 evra

Ili će za pljačku odgovarati oni koji su je počinili ili ćemo odgovarati mi koji smo ćutali. Nema trećeg. Vidimo se

Objavljeno:

Poslanik Demokratske stranke Balša Božović pozvao je na skup u 12 časova na Trgu republike kod, kako navodi, “plastične jelke”.

- Danas u 12h na Trgu kod plastične jelke. Došlo je vreme da svedemo račune. Ili će za pljačku odgovarati oni koji su je počinili ili ćemo odgovarati mi koji smo ćutali. Nema trećeg. Vidimo se - naveo je Božović na Tviteru.

Podsećamo, uoči rasprave o budžetu grada Beograda u gradskom parlamentu potegnuto je pitanje cene novogodišnje jelke na Trgu republike.

Portal “Pištaljka“ je ranije objavio da će Beograd za doček 2018. godine imati jednu od najskupljih novogodišnjih jelki na svetu, koju građani plaćaju 83.000 evra i koja je postavljena tri dana pre nego što je doneta odluka o dodeli ugovora.

Beogradska jelka skuplja od Rokfelerove u Njujorku, košta 83.000 evra! POSLASTICA: Postavljena je pre tendera!

Skupocenu jelku je kupio Sekretarijat za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima grada Beograda od firme "Keep light" (Kip lajt), od koje grad godinama unazad kupuje prazničnu rasvetu i za koju je, kako je Pištaljka pisala, namešten prošlogodišnji, ali i ovogodišnji tender za novogodišnju rasvetu. Iz Pištaljke navode da se prirodna jelka, norveška omorika visoka najmanje 20 metara ispred Centra "Rokfeler" u Njujorku bez ukrasa plaća 25.000 dolara, u Beogradu je veštačka jelka visoka 18 metara ukrašena belim lančanicama sa 200 crvenih plastičnih ukrasa i 40 ukrasnih plišanih crveno-zlatnih mašni plaćena četiri puta više. Jelka u Beogradu, koja je s PDV-om koštala skoro 10 miliona dinara, skuplja je i od najskuplje jelke na svetu koja se nalazi u luksuznom hotelu "Emirates Palace" (Palata Emirata), koja bez ukrasa košta 10.000 dolara. Sa ukrasima od dijamanata i zlata ova jelka košta 11 miliona dolara.

Gradonačelnik Siniša Mali ubrzo je najavio da se ugovor za jelku raskida, a iz kompanije su saopštili da će donirati jelku Beogradu.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

NISMO ROKFELERI, A TROŠIMO VIŠE OD NJIH! Beogradska jelka košta 83.000 evra, a samo jedna na svetu skuplja je od nje!

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.