KAKO ĆETE OSVOJITI VLAST KAD NE MOŽETE ZAJEDNO NI DA SE SASTANETE? Na sastanak opozicije nisu došli Janković, Radulović i Šutanovac! (VIDEO)
Foto: Espreso

ostali su bili tu

KAKO ĆETE OSVOJITI VLAST KAD NE MOŽETE ZAJEDNO NI DA SE SASTANETE? Na sastanak opozicije nisu došli Janković, Radulović i Šutanovac! (VIDEO)

Sastanak je održan kako bi se ukazalo na neravnopravne i nefer uslove pred izbore u Beogradu

Objavljeno:

U Ustanovi kulture "Parobrod" danas je održan sastanak na kojem su učestvovali predstavnici opozicionih stranaka i pokreta čiji je cilj bio da ukažu na neravnopravne i nefer uslove uoči održavanja izbora za Skupštinu grada Beograda. Međutim, ovoj konferenciji nisu prisustvovali predstavnici Demokratske stranke, Pokreta Slobodnih građana i Pokreta Dosta je bilo.

Debatu, koju je inače organizovala Demokratska stranka Srbije i Pokret Čuvari Starog grada, otvorio je predsednik DSS Miloš Jovanović koji je istakao da je borba za izborne uslove "zajednička svima nama" i u "zajedničkom interesu svih nas".

- S obzirom da je naša finansijska moć mala da ne kažem nepostojeća, bitno je da medijski uslovi budu korektni, da se zakonske regulative koje postoje, poštuju - rekao je Jovanović.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić rekao je da situacija u Srbiji nikad nije bila "crnja i gora".

- Nikada teža situacija nije bila i bahatije ponašanje jedne stranke koja je na vlasti. Ovo što se sada događa nije bilo ni devedesetih godina. Moramo da se izborimo za izborne uslove. Ovo što se dešava u Mionici, pa tamo nema ni "d" od demokratije. Potrebno je uraditi i kontrolu biračkih spiskova, jer se vrše zloupotrebe. Opozicija mora da se udruži kako bismo grupisali naše glasove - rekao je Ilić.

Predsednik opštine Stari grad i osnivač pokreta Čuvari Starog grada Marko Bastać naglasio je da je tretman u medijima "sve samo ne ravnopravan".

- Ono što nas sve dotiče a postala je praksa svake vlasti i možda je sada pravi trenutak da počnemo da pričamo o tome da konačno uvedemo ovu zemlju u normalne tokove, a to je moratorijum na ceremonije otvaranja radova u izbornoj kampanji - rekao je Bastać.

Sastanku su još prisustvovali predstvanici pokreta Dveri, inicijative Ne davimo Beograd, Nove stranke, Narodne stranke i Zdrave Srbije.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.