NAPREDNJACI SE KULTIVIŠU: I poznata umetnica na listi SNS u Beogradu?
Foto: Marina Lopičić

NOVI ADUT

NAPREDNJACI SE KULTIVIŠU: I poznata umetnica na listi SNS u Beogradu?

Srpska napredna stranka namerava da na izbore u Beogradu izađe sa timom ljudi, a postoji mogućnost da se među njima nađe i direktorka Beogradskog festivala igre

Objavljeno:

Ideja SNS je da pred građane izađe sa ljudima koji iza sebe imaju zapažene rezultate, zato i ne čudi namera da upravo Jungova bude jedna od njih.

- U svetu kulture Jungova je autoritet, iza sebe ima uspeh koji joj niko ne može osporiti. Posvećena je karijeri, svi znaju da za nju ne postoje prepreke i upravo je to još jedan od kvaliteta zbog kojih bi mogla da se nađe na listi SNS. Namera naprednjaka je da to bude tim koji će na pravi način prezentovati sve ono što je do sada urađeno za Beograđane - kaže izvor “Blica”.

Umetnica koja je idejni tvorac jednog od najprestižnijih svetskih događaja u oblasti umetničke igre ipak, kako dodaje izvor iz vrha SNS, neće biti prva na listi SNS.

- Ideja da prva na listi SNS bude žena ostaje i dalje, još nije isključena, ali njeno ime zna samo lider SNS Aleksandar Vučić. Deo tima biće i Siniša Mali, koji se veoma dobro kotira u istraživanjima javnog mnjenja, ali i aktuelni gradski funkcioner Goran Vesić. Sem njih, na listi će se naći i predsednica opštine Savski venac Irena Vujović, ali i Dubravka Filipovski - kaže naš sagovornik.

Stranke u Srbiji su uvek vodile računa da u kampanji okupe i javne ličnosti, pa možda zbog toga i za izvršnog direktora Cesida Bojana Klačara mogućnost da se Aja Jung nađe na listi SNS nije iznenađenje.

foto: Fonet nenad orević

- Ideja o njenom eventualnom učešću je, kako ja vidim, deo šire strategije sa kojom SNS želi da nastupi. Namera im je da imaju tim u kojem će biti što više kvalitetnih imena, i da kroz ulogu Vučića naprave kampanju i stave naglasak na timske stvari i na ono što je Vučićevo političko nasleđe - kaže Klačar.

“Blic” je zamolio Aju Jung za komentar, ali ona nije odgovarala na pozive i poruke.

Veliki borac za kulturu

Aja Jung je ambasadorka igre pri Uneskovom Međunarodnom savetu za igru i potpredsednik evropskog odseka Svetske plesne alijanse, a prošle godine je dobila i Orden umetnosti i književnosti u rangu viteza. Nedavno se pobunila zbog mogućnosti da Ministarstvo kulture ne zadrži kontinuitet izdvajanja određene svote novca za Festival igre, ali je na kraju nesporazum rešen. U oktobru je pokrenula projekat “Karavan igre”, koji traje do kraja ove godine, a čiji je pokrovitelj Ana Brnabić, predsednica Vlade.

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.