ZORAN ŽIVKOVIĆ: Laži i manipulacije Biljane Popović Ivković, tržimo HITNU SMENU!
Foto: Dragana Udovičić / Marina Lopičić

opet frka

ZORAN ŽIVKOVIĆ: Laži i manipulacije Biljane Popović Ivković, tržimo HITNU SMENU!

Ne stišava se bura oko premetačine doma poslanice Nove stranke

Objavljeno:

Nova stranka izdala je saopštenje povodom upada u kuću njihove predsednice opštinskog odbora u Pećincima, Jelene Grujić Ristić, gde traže smenu državne sekretarke MUP Biljane Popović Ivković, zbog kako kažu, manipulisanja službenim dokumentima.

Saopštenje vam prenosimo u celosti:

TUŽIĆEMO STEFANOVIĆA, UGROŽAVA NAŠU PORODICU: Jeleni i Dejanu su upali u kuću, a zbog poteza MUP sad još više strahuju! (FOTO)

"Zbog manipulisanja službenim dokumentima, kao i pokušaja obmane javnosti poturanjem sopstvenog nakaradnog tumačenja izjave Dejana Ristića, supruga Jelene Grujić Ristić u čiji su porodični dom u Pećincima 16. novembra upali još uvek neidentifikovani naoružani napadači, čime je dodatno ugrozila bezbednost Jelene i Dejana i njihovih porodica i grubo iskompromitovala rad Ministarstva unutrašnjih poslova, zahtevamo hitnu smenu državne sekretarke MUP Biljane Popović Ivković.

Žalosno je koliko je Biljana Popović Ivković, zarad podržavanja svojih stranačkih kolega Nebojše Stefanovića i Dijane Hrkalović u sramnom pokušaju lažiranja istrage, spremna da se spusti nisko, izvrćući činjenice i stavljajući žrtvu na optuženičku klupu. Besramno optužuje Dejana Ristića, supruga Jelene Grujić Ristić, predsednice OO Nove stranke u Pećincima, za nekakvo „predomišljanje“ u postupku identifikacije osumnjičenih za napad, od kojih je jedan čak potegao i vatreno oružje.

POLICIJA TVRDI DA SU NAS PLJAČKALI, A DRŽAVNA SEKRETARKA MUPA NAZIVA NAS LAŽOVČINAMA: Jelena iz Nove stranke otkrila detalje o hororu koji je preživela! (VIDEO)

Ovo su činjenice:

Prvi postupak prepoznavanja potencijalno osumnjičenih sproveden je 30. novembra. Ristiću su pokazane fotografije osmorice muškaraca. Za jedno lice je rekao da ga podseća na napadača, ali da ne može sa sigurnošću da tvrdi da to jeste on. Ristiću nije predata kopija zapisnika, uprkos njegovom zahtevu. Možda i zbog toga što je Ristić, inače pravnički neuk, izmanipulisan, te u zapisnik nisu unete njegove precizno citirane reči, već tumačenje njegove izjave.

Ovde valja napomenuti i da prvi postupak prepoznavanja nije sproveden u skladu sa zakonom. U predistražnom postupku, prepoznavanje se vrši uživo, i to na način da lice koje je predmet prepoznavanja ne može da vidi svedoka, niti svedok može da vidi to lice pre nego što pristupi prepoznavanju. Prepoznavanje preko fotografija se vrši kada lice koje je predmet prepoznavanja fizički nije dostupno. Osumnjičeni N.A. je još tokom prvog prepoznavanja već bio u pritvoru, ne u bekstvu, dakle bio je dostupan.

JELENI SU OBILI KUĆU, MUŽU JOJ PRETILI PIŠTOLJEM A POLICIJA NIJE REAGOVALA? Odbornica Nove Stranke o hororu koji je preživela (VIDEO)

Naime, N.A. se, nakon što ga je supruga obavestila da ga traži policija, sam javio, te su ga odmah i pritvorili. Iako je osumnjičeni fizički bio dostupan, Ristiću su na prepoznavanje date fotografije.Možda je razlog tome i to što bi već tada, postupkom prepoznavanja uživo, sa apsolutnom sigurnošču odbacio mogućnost da je osumnjičeni N.A. i počinilac krivičnog dela. Naime, Ristić je u prvim izjavama insistirao na tome da je napadač visok preko 180 cm, dok je uhapšeni N.A. visine tek 165 cm. No, nekome se očigledno žurilo da slučaj što pre zaključi, pa čak i uz nedostatak dokaza.

Nakon toga, ministar unutrašnjih poslova pobedonosno objavljuje da je uhapšen izvršilac, i to na osnovu identifikacije Dejana Ristića, te da je reč o običnom provalniku i pokušaju krađe, a ne o politički motivisanom napadu, iako iz kuće Ristića te večeri nije izneto ništa, a sve je ispreturano.

Budući da prepoznavanje na osnovu fotografija, i to uz izjavu svedoka/oštećenog koji ne potvrđuje identifikaciju sa sigurnošću, nije validan dokaz za sprovođenje krivičnog postupka, juče je organizovano i prepoznavanje uživo. Dejan Ristić nije identifikovao uhapšenog N.A. kao napadača. I ponovo nisu hteli da mu daju kopiju zapisnika, uz „obrazloženje“ da „on nije oštećeno lice“, iako su naoružani napadači u NJEGA uperili pištolj.

Do zapisnika smo mi ipak došli i objavili deo u kojem jasno stoji da Ristić nije identifikovao napadača, što je izazvalo novu salvu obmana i manipulacija, u pokušaju odbrane neodbranjivog, ovog puta od strane druge Stefanovićeve glasnogovornice, gospođe Popović Ivković.

Jedini koji ovde zloupotrebljavaju časne policijske službenike jesu upravo Stefanović, Hrkalović i Popović Ivković. Pri tome, izjavama da je „slučaj rasvetljen“, „izvršilac uhapšen“, „uz dokaze“, sramote se i javno demonstriraju svoju neukost.

Ovo troje funkcionera SNS trebalo bi da znaju da je uhapšen osumnjičeni, a ne izvršilac krivičnog dela, a na pravosuđu je da potvrdi ili odbaci njegovu krivicu, kao i da je glavni „dokaz“ na koji se oni pozivaju, zapravo izmišljotina koju su sami kreirali. Od ministra za koga se osnovano sumnja da je plagirao doktorsku disertaciju i njegovih glasnogovornica ništa drugo se i ne očekuje, ali ne bi valjalo očekivati da građani nastave da iz svog džepa finansiraju njihove plate za posao koji očigledno ne poznaju. Zato, da bi se sprečila dalja kompromitacija Ministarstva unutrašnjih poslova, zahetvamo njihovu hitnu smenu".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.