VUČIĆ SA PREMIJERIMA GRČKE, RUMUNIJE I BUGARSKE: Srbiji je mesto u EU, nepravda se mora ispraviti! (VIDEO)
Foto: Printscreen

zajednički sastanak

VUČIĆ SA PREMIJERIMA GRČKE, RUMUNIJE I BUGARSKE: Srbiji je mesto u EU, nepravda se mora ispraviti! (VIDEO)

Vučić je sinoć bio domaćin u vili "Mir" Borisovu, Tudoseu i Ciprasu, a trojicu premijera dočekala je i predsednica srpske Vlade Ana Brnabić

Objavljeno: 11:48h

Sastanak predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije, Bojkom Borisovim, Aleksisom Ciprasom i Mihaijuom Tudoseuom održan je danas u zdanju na Andrićevom vencu, nakon čega je usledila zajednićka konferencija za novinare.

"Svi naši brojevi su dobri, trgovinska razmena raste i verujem i da će naši politički susreti doprineti da naši privrednici bolje i više sarađuju, što će doneti boljitak i našim građanima. Hvala našim gostima i što podržavaju Srbiju na evropskom putu, dugo smo sinoć razgovarali i kako da Srbiju još više približimo EU, što je važno i za budućnost naše zemlje, ali i stabilnost celog regiona Zapadnog Balkana. Nadam se da ste se u Beogradu osećali kao kod svoje kuće", poručio je Vučić gostima.

Za govornicom se sledeći obratio grčki premijer Aleksis Cipras istakavši da je današnji sastanak i od simbolične važnosti, jer su tri zemlje već članice EU, dok Srbija, kako je naveo, igra veliku ulogu u razvoju regiona.

"Mi verujemo da bi EU uskoro trebalo da ispravi veliku grešku koja svoje korene vuče iz toga na koji način se do sada odnosila prema Balkanu. On je oduvek bio problematično područje, ali učinjena nepravda se mora ispraviti, Srbija više ne sme biti izvan evropske porodice. To je poruka koju mi danas želimo da uputimo. Ići ćemo putem solidarnosti i poštovanja međunarodnog prava i ugovora, jer samo u tom okviru možemo da ostvarimo zajednički razvoj i rast. U okvirima poput ovog sastanka imamo priliku da promovišemo zajedničke ideje i uverenja", ocenio je Cipras.

"Siguran sam da će Srbija učiniti sve na putu evrointegracija. U prošlosti smo imali dosta sukoba i ratova u regionu, ali ovaj trenutak je suštinski, jer su globalni igrači zainteresovani za ovaj prostor", kazao je premijer Bugarske Bojko Borisov.

Vučić je sinoć bio domaćin u vili "Mir" Borisovu, Tudoseu i Ciprasu, a trojicu premijera dočekala je i predsednica srpske Vlade Ana Brnabić. Vučić je gostima podelio prigodne poklone, a zatim priredio večeru.

Prethodni sastanak održan je u Bugarskoj, u Varni, početkom oktobra, a teme razgovora bile su unapređenje saradnje u oblasti infrastrukture i energetike, kao ključnih za privlačenje investicija i ekonomski razvoj regiona. Jedna od tema bila je i gasna interkonekcije Srbije i Bugarske.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je tada da je za Srbiju važna interkonekcijska veza sa Bugarskom i da je tu najveći deo priprema obavljen, kao i da očekuje realizaciju u što skorijem roku.

(Espreso.co.rs/ Izvor: Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.