ARKAN ŠAMARAO MLADIĆEVE VOJNIKE: Šišao ih na ćelavo A OVO JE NAJVIŠE VOLEO DA RADI!
Foto: Profimedia

potvrđeno

ARKAN ŠAMARAO MLADIĆEVE VOJNIKE: Šišao ih na ćelavo A OVO JE NAJVIŠE VOLEO DA RADI!

Puhalo je kazao i da je do 2002. bio šef Mladićevog obezbeđenja. Kada je uhapšen Milošević, otišao je kod Mladića i rekao mu da bi trebalo da napusti mesto stanovanja

Objavljeno:

Željko Ražnatović Arkan, nekadašnji komandant paravojne formacije Srpska dobrovoljačka garda, koja je učestvovala u ratu u BiH, šamarao je i šišao na ćelavo vojnike koji su bili pod komandom Ratka Mladića.

Ovo je potvrdio Branislav Puhalo, nekadašnji šef obezbeđenja generala Ratka Mladića, u „Ćirilici“ na TV Hepi.

Puhalo je kazao da je Arkan više puta dolazio u Bijeljinu i Zvornik, da se s Mladićem nije susretao, te da je ratni komandant Vojske RS „vazda bio protivnik te paravojske“.

foto: Printscreen

Kako je sakrio generala

KAD SU UHAPSILI SLOBU, REKAO SAM MLADIĆU DA BEŽI

Puhalo je kazao i da je do 2002. bio šef Mladićevog obezbeđenja. Kada je uhapšen Milošević, otišao je kod Mladića i rekao mu da bi trebalo da napusti mesto stanovanja:

- Poslušao nas je. Sa nekoliko auta smo krenuli, menjali smo automobile da bismo zavarali trag, u jednom trenutku je on prešao u drugi auto i otišao u nepoznatom pravcu.

Nije podnosio paravojsku

- Oni su hteli da ratuju kad hoće, da kažu: „Danas je svetac, ja ne ratujem“, sve mimo vojničkih pravila - opisao je Puhalo „način ratovanja“ paravojnih formacija.

Na konstataciju novinara da je Mladića pogodilo kada su u Sanskom Mostu, usred operacije „Oluja“, Arkan i njegovi šamarali generalove vojnike, te da on to nije mogao da podnese, Puhalo je potvrdio:

- Mladić to nije mogao da podnese. To se dešavalo. Oni su šamarali, šišali na ćelavo i onda je Ratko naredio da se Arkan protera i da ne boravi na teritoriji Krajine. Međutim, desilo se nešto drugo. Mi smo obilazili jednu brigadu kojom je komandovao Pero Čolić, koji je kasnije postao načelnik Generalštaba, na potezu prema Ključu, i posle dva-tri dana mi ponovo prođemo tuda i oni na istom mestu. Ratko pita: „Šta radiš ovde, što ne ideš sa vojskom napred?“, a on kaže da ne može da trpi vatru, ovo-ono... „Gde je Arkan“, pita Mladić, a ovaj kaže: „On je 15 kilometara ispred.“ „E, u pravu je Arkan što vas šiša...“

foto: Profimedia

Puhalo se osvrnuo i na smrt Mladićeve ćerke Ane i, kako navodi, veruje da ona nije izvršila samoubistvo, već da su je ubile strane službe.

On kaže i da general nikoga nije okrivio za smrt ćerke.

- Nije on imenovao nikoga. Mislim da su to uradile neke strane obaveštajne službe - kazao je on, a priče koje su se nedavno pojavile, da je Arkan ubio Mladićevu ćerku, prokomentarisao je rečima:

- Ja o tome ne mogu da komentarišem, a čisto sumnjam da je Arkan to uradio. Porodična tragedija

I sam Puhalo je preživeo tešku porodičnu tragediju. Supruga (33) i sin (3) nađeni su 29. novembra 1994. utopljeni u Čukaričkom rukavcu sa tragovima nasilja. Počinioci nikada nisu otkriveni, iako su istragu vodile i vojska i civilna policija.

Na konstataciju novinara da se pričalo da su njegovu suprugu i sina ubili muslimanski teroristi ubačeni u Beograd, Puhalo je kazao da je i sam čuo te priče, ali da to nije dokazano.

- Ali verovatno jesu neke službe uradile to - kazao je on, kao i da i dalje istražuje šta se desilo njegovoj porodici, te da misli da će se jednog dana otkriti sve.

O Srebrenici

MLADIĆ U RATU NIJE NOSIO NI PIŠTOLJ

Srebrenica je, kaže Puhalo, uzeta bez mnogo napora.

- Bili smo u centru grada, u štabu u kom je bio Naser Orić, i odatle pokupili svu dokumentaciju - za sva njihova silovanja, ubistva, oni su sve zapisivali. Orić je upadao u srpska sela, lično ubijao, odsecao glave - kazao je Puhalo i dodao da Mladić kao komandant nije nosio ni pištolj.

- On nije opalio ni metak u ratu. Ja sam nosio „hekler“ i pušku, kad je (Mladić) ulazio u Srebrenicu, dao sam mu „hekler“ da ne bude da je ušao nenaoružan - naveo je on.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.