Sašina Slavica nam je cenzurisala sve govore! ŠKORO PROGOVORIO ZAŠTO JE ZAPRAVO NAPUSTIO JANKOVIĆEV POKRET
Foto: Dado Đilas, Damir Dervišagić

BEZ UVIJANJA

Sašina Slavica nam je cenzurisala sve govore! ŠKORO PROGOVORIO ZAŠTO JE ZAPRAVO NAPUSTIO JANKOVIĆEV POKRET

Supruga lidera PGS zahtevala je od organizatora protesta da čak i govornici iz drugih stranaka donesu napisane govore na proveru

Objavljeno:

Srđan Škoro, sada već bivši član Predsedništava Pokreta građana Srbije, kaže za Kurir da je se odlučio na taj korak jer pokretom Saše Jankovića neprimereno upravlja njegova supruga Slavica i da u tome želi da više učestvuje!

ZAHVALILI SMO MU SE, NEKI LJUDI SE NE NAĐU: Janković prvi put o ostavci Srđana Škora

Ona je, tvrdi Škoro, držala predavanja da je njen suprug „neprikosnoveni lider opozicije“, tražila cenzurisanje govornika na protestima, kadrirala i čak odlučivala šta će biti sadržaj na sajtu PSG.

- Evo samo jedne od apsurdnih situacija, koja se jedno veče odigrala u prostorijama PSG. Dok se u jednoj sali održavala panel-diskusija o borbi protiv medijskog mraka, u kancelariji preko puta Slavica je držala predavanje u vezi s organizacijom skupova PSG. Bilo nas je sedam-osam. Pričala je šta bi trebalo da budu teme na skupu i zahtevala da budući govornici, posebno oni iz drugih stranaka, napišu šta će tačno govoriti i to donesu u Pokret da bi se eventualno nešto prepravilo i odobrilo. Kao pismeni zadatak - prepričava Škoro i ocenjuje da je neprihvatljiv cenzorski odnos.

foto: DADO ĐILAS

- Apsurd i licemerje, dok se u jednoj sali navodno javno zalažete za borbu protiv medijskog mraka, istovremeno u drugoj sprovodite cenzuru. Bili smo, takođe, prinuđeni da slušamo i njeno „predavanje“ o tome kako je Saša „neprikosnoveni lider opozicije“ i da to svi moramo da imamo na umu.

A sam Saša je umislio da je gotovo 600.000 glasova, koliko je dobio na predsedničkim izborima u aprilu, osvojio isključivo i samo on. Ignoriše činjenicu da su mu kandidaturu podržali potpisnici Apela 100, kao i Lokalni front, NS i DS - podseća Škoro i nastavlja:

- Nažalost, čovek koji dopušta sopstvenoj ženi da se tako ponaša ne može da vlada Srbijom. Još manje da je menja. Mi smo se u PSG okupili da izgradimo pristojnu i normalnu Srbiju, a ono što radi Slavica, a njen suprug bez pogovora izvršava, nije ni normalno, ni pristojno.

Ne daj ti bože da Jankovići sa svojim navikama i stavovima ikada dođu u priliku da budu na vlasti u Srbiji. Donose odluke i izmišljaju neke direktorske funkcije za njima bliske ljude mimo organa PSG, dok u Pokretu vlada totalna dezorganizacija.

Janković se, kako ističe, opredelio za bezumna tvitovanja umesto da nešto konkretno promeni.

- Njegov tvit o „grčenju“ u Beču naneo je ogromnu štetu PSG i postao predmet opšte sprdnje. Tako se ne ide na predstojeće izbore. Ne znamo šta hoćemo, kuda, ni zašto. To izgleda znaju samo Jankovići.

S Jankovićem se nije čuo od njegovog odlaska za Beč protekle sedmice, ali mu je ranije nagovestio svoju odluku, koju nije doneo ishitreno.

- Potekla dva meseca sam razgovarao s njima, naročito sa Sašom, o tome da je neophodno da se stvari promene. Obećavao je da će se to rešiti. Ali nije i ja sam rešio da odem iz PSG.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.