SPO I LSV: Presuda Mladiću nije i presuda Srbiji
Foto: Filip Plavčić, Fonet

haški tribunal

SPO I LSV: Presuda Mladiću nije i presuda Srbiji

Lideri SPO i LSV smatraju da zločinačku organizaciju i njihovu krivicu nipošto ne treba dovoditi u vezu sa čitavim narodom

Objavljeno:

SPO i LSV ukazuju danas, reagujući na presudu Ratku Mladiću, da je jako važno da se presuda jednom čoveku ne tumači kao presuda Srbiji i srpskom narodu.

Haški tribunal: RATKO MLADIĆ KRIV po brojnim tačkama! DOŽIVOTNA KAZNA ZATVORA! (VIDEO)

ZVER U LJUDSKOJ KOŽI: Mediji u regionu OŠTRO o presudi Mladiću, oglasio se i Naser Orić! (FOTO)

- Haški sud danas je izrekao presudu generalu Ratku Mladiću, a ne ni Srbiji, ni srpskom narodu. Srbiju i srpski narod ne brane, nego ih sramote i kriminalizuju svi koji presudu jednom čoveku proglašavaju za presudu srpskom narodu i državi - navodi se u saopštenju SPO-a.

Lider LSV Nenad Čanak, navodi da presudu Mladiću treba razumeti ne samo kao presudu čoveku odgovornom za "najveći ratni zločin u Evropi od Drugog svetskog rata, nego i kao presudu ideologiji i svima koji su te zločine planirali, koordinirali i sprovodili".

- Istim onima koji su od imena Ratka Mladića napravili ratni poklič huligana i kriminalaca, koji bi takve zločine bili spremni da ponove. Oni su te planove kovali u Beogradu, a ne na Palama - navode iz LSV-a.

Dodaju da je jako važno da tu "zločinačku organizaciju i njihovu krivicu nipošto ne treba dovoditi u vezu sa čitavim narodom", jer bi to bilo nepravedno i neistinito.

(Espreso.co.rs / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.