ČEDA JOVANOVIĆ: Odluka da se ne ide na Vanredne izbore ima smisla samo pod jednim uslovom!
Foto: Dragana Udovičić

LIDER LDP

ČEDA JOVANOVIĆ: Odluka da se ne ide na Vanredne izbore ima smisla samo pod jednim uslovom!

Glavni odbor vladajuće stranke odlučio je u subotu da u martu budu raspisani samo redovni beogradski izbori, a da se parlamentarni izbori održe kad za njih dođe vreme

Objavljeno:

Odluka da se ne ide na vanredne parlamentarne izbore imaće smisla ako Srbija iskoristi sledeću godinu za učešće u rešavanju onih problema od kojih presudno zavisi budućnost ove zemlje, ocenio je predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

On je, u saopštenju, ocenio da sada "imamo šansu da otvorena pitanja koja postoje zajedno rešavamo u partnerstvu sa Zapadom", pošto bismo, u suprotnom, odlaskom na izbore poslali jasnu poruku da se distanciramo od posla od kojeg bežimo ili nismo u stanju da ga uradimo previše dugo.

foto: Fonet

- Politički prirotiteti ove zemlje nisu prepakivanje republičke vlasti ili dodvoravanje Moskvi, već stabilizacija odnosa u regionu kroz rešavanje otvorenih pitanja između Beograda i Prištine na osnovama političkog dogovora koji treba da donesemo u nekoliko narednih meseci. Time bi se otvorila perspektiva normalizacije i istovremeno rešavanje političkih prilika u Bosni i Hercegovini, kroz stvaranje preduslova za normalno održavanje bosanskohercegovačkih izbora - istakao je Jovanović.

Prema njegovim rečima, odustajanjem od još jednog "izbornog mrcvarenja" sačuvana je šansa da ovim problemima krenemo u susret i ona ne sme biti prokockana u jalovim ličnim ratovima i udavljena frustracijama kojih je prepuna srpska politika.

Glavni odbor vladajuće stranke odlučio je u subotu da u martu budu raspisani samo redovni beogradski izbori, a da se parlamentarni izbori održe kad za njih dođe vreme.

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.