ŠTETAN JE PO NJEGOVO ZDRAVLJE! OZLOGLAŠENI HAŠKI LEKAR Mengele UBIJA Ratka Mladića!
Foto: Fonet

uoči presude

ŠTETAN JE PO NJEGOVO ZDRAVLJE! OZLOGLAŠENI HAŠKI LEKAR Mengele UBIJA Ratka Mladića!

- U slučaju da je neophodno prisustvo Mladića izricanju presude, bez prethodnog spoljnog pregleda on bi bio direktno izložen visokom riziku za pojavu fatalnih komplikacija, kao što su - još jedan moždani udar, još jedan infarkt ili iznenadna smrt

Objavljeno:

Tražili smo od suda da spreči sve kontakte Falkea s Mladićem, jer opstruira njegovo lečenje i dovodi ga u opasnost, rekao Darko Mladić.

Odbrana Ratka Mladića zatražila je od Haškog tribunala da zabrani svaki dalji kontakt glavnog lekara pritvorske jedinice Pola Falkea s generalom, jer smatra da je „štetan po njegovo zdravlje“. Inače, doktor Falke je ozloglašeni haški lekar, koga optužuju i da je „presudio“ Slobodanu Miloševiću.

Pol Falke je početkom sedmice zabranio sve posete lekara svim pritvorenicima u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala dok se ne izreknu presude Mladiću i Prliću - krajem meseca, sa obrazloženjem da bi te posete mogle da štete njihovom zdravlju.

- Mi smo danas zatražili od suda da spreči sve kontakte Falkea s Mladićem, jer opstruira njegovo lečenje i dovodi ga u životnu opasnost. On je štetan po njegovo zdravlje - rekao je za medije Mladićev sin Darko.

Dodao je da je odbrana ponovo zatražila da Falke bude optužen za opstrukciju suda, s dodatnim obrazloženjima.

Podsetio je da Falkeovo mišljenje o zabrani poseta pritvorenicima radi zaštite njihovog zdravlja nije ničim potkrepljeno, jer je dokument o tome ostao tajan, odnosno njegov veći deo je zacrnjen.

Nasuprot Falkeovom mišljenju, stručnjak kojeg je angažovala Mladićeva odbrana, doktor Ristić, dao je svoje mišljenje.

- U slučaju da je neophodno prisustvo pacijenta Ratka Mladića izricanju presude, bez prethodnog spoljnog pregleda, dijagnoza i terapija, ja upozoravam da bi u tim okolnostima on (Mladić) bio direktno izložen visokom riziku za pojavu fatalnih komplikacija, kao što su - još jedan moždani udar, još jedan infarkt ili iznenadna smrt. To bi bilo suprotno svim etičkim medicinskim pravilima - naveo je Ristić.

Objava prvostepene presude Ratku Mladiću zakazana je za 22. novembar.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.