PO KOM OSNOVU JE U UPRAVNOM ODBORU RFZO? Rističević ima dve plate, kuću, 6 njiva, tri auta, 4 traktora, a većinu je kupio od 2012!
Foto: Fonet, Printscreen/Acas

dokle više?

PO KOM OSNOVU JE U UPRAVNOM ODBORU RFZO? Rističević ima dve plate, kuću, 6 njiva, tri auta, 4 traktora, a većinu je kupio od 2012!

Enigma je po kom osnovu je Rističević izabran da bude u Upravnom odboru Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, osim po političkom?

Objavljeno:

Narodni poslanik Marijan Rističević, pored poslaničke plate član je Upravnog odbora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, i za tu funkciju dobija 40.000 dinara mesečno.

GRADONAČELNIK PIROTA NAJBOGATIJI ZEMLJOPOSEDNIK: Ima 22.372 kvadrata šume, pašnjaka, njiva, trosoban stan, 3 vinograda... I SVE TO S PLATOM OD 100.000?!

TOMIN SIN NAJBOGATIJI GRADONAČELNIK U SRBIJI: Radomir ima ogromnu kuću i još 7 nekretnina, vinograd, njive, šumu, i platu od 91.000 dinara!

BOGATI NAPREDNJAK S PLATOM OD 119.000 DINARA: Gradonačelnik Užica ima pet nekretnina, njivu, šumu, automobil! Pa, kako rođače?!

Rističević kao narodni poslanik prima 103.000 dinara, a Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio je kuću od 90 kvadrata, šest njiva, tri automobila, 4 traktora i dve prikolice za traktor. On ima dva automobila "audi A6", jedan iz 2006. a drugi iz 2013. godine, kao i "pežo 107" iz 2007. godine. Svu imovinu Rističević je stekao "kupovinom".

foto: Filip Plavčić

Postavlja se pitanje kako je Rističević od poslaničke plate 103.000 i još jedne koju dobija kao odbornik, a koja je 40.000 dinara uspeo da od 2012. godine kupi većinu imovine koju je prijavio?!

Takođe je enigma po kom osnovu je Rističević izabran da bude u Upravnom odboru Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, osim po političkom? Koje kvalifikacije su ga "preporučile" za ovu funkciju, za koju još prima i mesečnu platu?!

foto: Printscreen/Acas

Pitali smo gospodina Rističevića, kao i RFZO da li je u Upravnom odboru, iako ovaj podatak stoji na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, međutim, do objavljivanja ovog teksta odgovor nismo dobili.

(M.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.