VUČIĆ NAPAO NIN: Nema razlike između vas i Milovana Brkića iz Tabloida!
Foto: Zorana Jevtić, Nin

ozbiljan fajt

VUČIĆ NAPAO NIN: Nema razlike između vas i Milovana Brkića iz Tabloida!

Ovaj nedeljnik tvrdi da je Vlada Srbije svakom penzioneru uzela po 444 evra

Objavljeno:

Penzionerima će iduće godine primanja biti povećana isto kao sada, možda i više, poručio je danas predsednik Aleksandar Vučić upitan da komentariše naslovnu stranu NIN i njihovu računicu da je svakom penzioneru vlast uzela 444 evra.

U tom je smislu primetio da u lažima nema razlike između novinara Tabloida Milovana Brkića i Milana Ćulibrka, te dodao da oni imaju slobodu da rade kako im volja, ali i da on zadržava pravo da im odgovori.

A odgovor je potkrepio brojkama - 2014. su penzije smanjene za 40 odsto penzionera, a prosečno je smanjenje iznosilo 5,89 odsto.

U međuvremenu je bilo povećanje najpre od 1,25 odsto, zatim još jedan i po i sada pet odsto, što ukupno čini preko osam odsto.

foto: NIN / Aleksandar Dimitrijević

- Tih osam odsto sigurno je više od 5,89, ali kako da ja to ljudima objasnim, posebno u situaciji kad je dinar sada snažniji nego 2014. i to tri do četiri odsto? I, pri tome, ne računam jednokratna davanja - objasnio je Vučić.

A kako su u NIN došli do sopstvene računice, kaže da ne zna, te procenjuje da je njima jedino bilo važno da njega "nacrtaju" da ispadne grozan i kriv za sve, a pri tome nemaju nijednu tačnu informaciju.

- Mislim da penzioneri sve to znaju, kao i to da će, zavisno od rezultata našeg daljeg rasta njihova primanja da rastu - poručio je predsednik.

Kako je naveo, sledeće godine će penzije biti opet povećane, isto kao ove godine, a možda i više, jer, kako je rekao, deficita države možda neće ni biti, a imaćemo velike privatizacione prihode koje nismo imali prethodnih godina.

Tu je pre svega pomenuo koncesiju za Aerodrom, od koje se očekuje mnogo, te će, primetio je, biti i za državu i za važne projekte u budućnosti, a u skladu s tim će rasti i penzije i plate.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.