DIVIM SE BILJANINIM RODITELJIMA: Vučić obišao školu u Aranđelovcu koja je bila mesto STRAŠNOG VRŠNJAČKOG NASILJA
Foto: Fonet/Ilustracija

moramo da razgovaramo više

DIVIM SE BILJANINIM RODITELJIMA: Vučić obišao školu u Aranđelovcu koja je bila mesto STRAŠNOG VRŠNJAČKOG NASILJA

Predsednik Srbije razgovarao s đacima tehničke škole u Aranđelovcu, u kojoj se nedavno dogodilo vršnjačko nasilje

Objavljeno:

Aleksandar Vučić zamolio je danas učenike srednje tehnicke škole "Milena Nikolić" da dobar ljudski odnos održe i sačuvaju ga ne samo za ukućane, nego i za svoje drugove.

MOJE DETE JE DOBILO 33 ŠAMARA, TUKLI SU JE PESNICAMA, A OSTALA DECA SU NAVIJALA! Majka devojčice iz Aranđelovca OTKRIVA STRAŠNE DETALJE! (VIDEO)

U toj se školi, naime, nedavno dogodilo vršnjačko nasilje, a Vučić je rekao da ponekad nije loše da vidimo koliko nas to pogodi, a užasno je onome kome se dogodi.

- Nemate dovojno vremena uvek da razgovarate s decom, društvene mreze i rijaliti deci poručuju da je sve to u redu, ali jasno je da moramo da razgovaramo što više. Tek sam sad saznao da su danas u razgovoru u učionici sedeli i žrtva nasilja i učesnici, ali sam im poručio da moraju da računaju na prijatelje i da ih cuvaju, devojčice posebno - preneo je Vučić novinarima. Kako je rekao, veruje da su ovi dečaci i devojčice to razumeli, a zahvalan je i osoblju škole, nastavnicima, psihologu, ljudima kloji se bore za tu decu. "To se, inače, dešava deci u školi, dešavalo se generacijama, i u mojoj je tako bilo, ali gledao sam statistike, ne dešava se kod nas onakvo nasilje kao u nekim drugim zemljama. Divim se roditeljima Biljane koji su to uspeli da izdrže gurajući ćerku. Zato sam i rekao kad god nekome nešto učinite pomislite da li biste voleli da to neko vama priredi - poručio je. Kako je primetio, dobro je što nekada ogoljeno o tome govorimo i to tako vidimo, jer onda možemo da reagujemo i je onda poruka da neko sledeći kome bi to palo na pamet, odustane od pokušaja da učini nasilje. Dodao je da sada imamo po novom zakonu veću odgovornost roditelja i nastavnika, ali, kako je poručio, pre svega svega moramo da razgovaramo više međusobno. Zato, nije loše sto se iz takvih slučajeva može preduzeti nešto u smislu prevencije i dodje se do kazni za one koji su u nasilju, i to tako da nešto slično ne smete da ponovite. - Molim vas zato da tu vrstu dobrog ljudskog odnosa koji sam osetio u razgovoru u ovoj školi sačuvate ne samo za svoju porodicu nego za svoje drugare - rekao je Vučić i poručio đacima škole da pozdrave drugare i budu vredni i marljivi i "bićete mnogo uspešniji od nas".

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.