USPELI SMO U ONOM ŠTO NIKO NIJE PRE NAS: Ujedinili smo političare vlasti i opozicije u stavu DA JE VAKCINACIJA OBAVEZNA!
Foto: Filip Plavčić, Marina Lopičić, Zorana Jevtić, EPA Sebastiao Moreira, Na fotografiji: Sanda Rašković Ivić, Zoran Živković, Vladimir Đukanović Đuka, Dušan Milisavljević

VEČITA DILEMA

USPELI SMO U ONOM ŠTO NIKO NIJE PRE NAS: Ujedinili smo političare vlasti i opozicije u stavu DA JE VAKCINACIJA OBAVEZNA!

Dok jedni smatraju da deca moraju da se vakcinišu, oni drugi ne žele da čuju za vakcinaciju. Političari u Srbiji čini se, konačno su složni, barem oko jedne teme

Objavljeno:

Vakcinacija - goruća tema već neko vreme u Srbiji podelila je javnost. Dok jedni smatraju da deca moraju da se vakcinišu, oni drugi ne žele da čuju za vakcinaciju, jer smatraju da nuspojave koje vakcine proizvode mogu biti kobne po decu.

PROTIVNICI VAKCINE DA ODU NA SAHRANU PRVOM DETETU KOJE UMRE: Siniša Kovačević izjavom digao Srbiju na noge!

SVA DECA U RAZREDU SU VAKCINISANA OSIM MOJE DEVOJČICE! PITANJE KOJE JE ŠOKIRALO RODITELJE U SRBIJI: Ovo što je majka jedne devojčice napisala VREĐA ZDRAV RAZUM!

CECA PORUČILA SRPSKOJ NACIJI: Ne primati vakcine je katastrofa i neznanje! Ne smemo dozvoliti da nam DECA UMIRU ZBOG TOGA!

Borba u vezi sa ovom temom svakodnevno se vodi u Srbiji, a uporedo sa njom javnost sve više priča o epidemiji malih boginja koja je proglašena prošle nedelje u Beogradu, a neki od pacijenata nisu vakcinisani.

foto: Fonet

Narodni poslanik Demokratske stranke Dušan Milisavljević, inače lekar i profesor za "Espreso" kaže da je imunizacija i čista pijaća voda spasila više ljudskih života nego bilo koja druga medicinska metoda.

- Imunizacija je civilizacijsko dobro, pomoću koje su se brojne zarazne bolesti iskorenile, i uz čiju pomoć ljudsko stanovništvo na planeti živi bezbednije. Pričati u 21. veku o štetnosti vakcinacije je jako opasno, jer sejanjem straha i brojnih dezinformacija i štetnosti vakcinacija dovodi se u opasnost zdravlje naše dece, i zdravlje naše nacije. Kao lekar i roditelj razumem strah, koji je nastao posle brojnih neodmerenih, medicinski neutemeljenih izjava pojedinaca koji i nisu zdravstveni radnici, da se plaše kada čuju da neko kaže da neka vakcina može izazvati neko štetno dejstvo na njegovom detetu, da sa malo podozrenja, i punoo straha razmišlja da li da to uradi ili ne. Kao profesor Medicinskog fakulteta pozivan kolege pedijatre, lekare opšte medicine i epidemiologe, da ne ćute, i da se ne povlače pred najezdom šarlatana, nego da vrše svoj životni poziv, i da objašnjavaju roditeljima koji imaju strah važnost imunizacije - kaže Milisavljević.

foto: Filip Plavčić

Narodni poslanik i lider Nove stranke Zoran Živković je takođe za vakcinaciju.

- Višedecenijska praksa govori o uspešnosti vakcinacije protiv zaraznih bolesti, Moja generacija, oni ispred mene, ali i moja deca su vakcinisana, i nikada se niko nije razboleo od neke zarazne bolesti, tako da pored naučnih argumenata to je i moje lično iskustvo koje me utemeljuje u tome da preporučim svima da vakcinišu svoju decu - rekao je Živković.

foto: Fonet

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić, inače psihijatar i psihoterapeut, takođe smatra da decu treba vakcinisati.

- Vakcinacija je civilizacijska tekovina koja čuva zdravlje, i naravno da deca treba da se vakcinišu - rekla je Rašković Ivić.

foto: Fonet

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović kaže za "Espreso" da podržava obaveznu vakcinaciju.

- Imam dva dečaka, i oba su vakcinisana. Krivično bih gonio sve koji vode kampanju protiv vakcinacije. Roditelji te dece traže od države da im plate lečenje dece, a izbegavaju vakcine kako bi deca bila bezbedna. Neverovatno je tako izbegavati medicinu. To je skandal - kaže Vladimir Đukanović.

foto: Filip Plavčić

Poslanik Marjan Rističević smatra da ovo pitanje treba da reše lekari, odnosno da se usaglase.

(M. R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.