GRADONAČELNIK PIROTA NAJBOGATIJI ZEMLJOPOSEDNIK:  Ima 22.372 kvadrata šume, pašnjaka, njiva, trosoban stan, 3 vinograda... I SVE TO S PLATOM OD 100.000?!
Foto: Beta, Printscreen/Acas

široko

GRADONAČELNIK PIROTA NAJBOGATIJI ZEMLJOPOSEDNIK: Ima 22.372 kvadrata šume, pašnjaka, njiva, trosoban stan, 3 vinograda... I SVE TO S PLATOM OD 100.000?!

Svu ovu imovinu Vasić je stekao "kupovinom", "ugovorom o kupovini", ili "nasledstvom"

Objavljeno:

Gradonačelnik Pirota, Vladan Vasić jedan je od bogatijih zemljoposednika u Srbiji. On ima trosoban stan od 82,41 metar kvadratni, 22.372 kvadrata šume, pašnjaka, njive, tri vinograda i platu od skoro 100.000 dinara.

TOMIN SIN NAJBOGATIJI GRADONAČELNIK U SRBIJI: Radomir ima ogromnu kuću i još 7 nekretnina, vinograd, njive, šumu, i platu od 91.000 dinara!

BOGATI NAPREDNJAK S PLATOM OD 119.000 DINARA: Gradonačelnik Užica ima pet nekretnina, njivu, šumu, automobil! Pa, kako rođače?!

UPALA MU KAŠIKA U MED: Gradonačelnik Čačka ima 4 kuće, firmu za transport i špediciju, suvlasnik je Čačak filma, a prima i platu od 91.000 dinara!

Vasić je Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio 24. marta ove godine trosoban stan od 82,41 metar kvadratni, devet njiva od 16.631 kvadrat, zemljište, pašnjake, voćnjake i tri vinograda. On ima i "ford mandeo" koji je takođe kupio.

Svu ovu imovinu Vasić je stekao "kupovinom", "ugovorom o kupovini", ili "nasledstvom", ali, ako je suditi po onome što je Vasić prijavio Agenciji, on je definitivno najbogatiji zemljoposednika u Srbiji. A, kako je sve ovo mogao da kupi od mesečne plate koju dobija kao predsednik opštine Pirot, misaona je imenica.

foto: Printscreen/Acas

Inače, Vasić je šest godina radio u računskom centru IO "Prvi maj", na poslovima sistem inženjera. U politiku je zvanično ušao 2000. godine kao odbornik koalicije DOS, a na kratko je 2003. bio predsednik Izvršnog odbora grada. Na neposrednim izborima 2003. godine izabran je, kao član Koalicije za Pirot, za predsednika opštine. Po drugi put na čelo Pirota dolazi 2008. kao predvodnik koalicije "Koalicija za Pirot - Vladan Vasić, G17+ - Mlađan Dinkić". Nakon Vasićevog pristupanja Ujedinjenim regionima Srbije (URS) 2010. godine, dolazi do podele Koalicije za Pirot na dve odborničke grupe koje se spore oko imena. Aprila 2011. godine odbornici Koalicije za Pirot naklonjeni Vasiću, G17 plus i SPO formirali su odborničku grupu URS, koja je najbrojnija u lokalnom parlamentu i zajedno sa SRS i SPS čini vladajuću većinu. URS je potvrdio da će na narednim izborima ponovo predložiti Vasića za predsednika opštine Pirot. I nakon izbora 2012. Vasić je ostao na čelu opštine, a od jula ove godine Vasićeva Koalicija za Pirot je ušla u koaliciju sa Srpskom naprednom strankom.

(M.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.