UHAPSITE UGLJANINA! Sulja hoće da odvoji Sandžak! Zašto država ne reaguje?
Foto: Fonet, Nebojša Mandić

novi rat!

UHAPSITE UGLJANINA! Sulja hoće da odvoji Sandžak! Zašto država ne reaguje?

Jedan od lidera bošnjačkih stranaka u Sandžaku traži da se iz te oblasti povuku srpska vojska i policija

Objavljeno: 11.11.2017. 15:00h
  • 34

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) Sulejman Ugljanin uzburkao je javnost u Srbiji opasnim provokacijama zatraživši da se iz Sandžaka što pre povuku srpska policija, vojska, tajne službe i pravosudni organi! 


Ugljanin pozvao srpsku policiju da se povuče iz Sandžaka, A SADA MU JE MUP ODGOVORIO!

- Tražimo i precizan datum povlačenja srpske policije, vojske, tajnih službi, pravosudnih organa sa teritorije Sandžaka. Ovi naši zahtevi su u skladu sa odlukama Mirovne konferencije o bivšoj Jugoslaviji u Hagu, kada je i održan referendum građana Sandžaka o autonomiji - rekao je Ugljanin i istakao da „Bošnjaci u ovoj srpskoj državi predstavljaju strano telo“:

- Na teritoriji Sandžaka srpska vojska, policija, tajne službe i njihovi činovnici ponašaju se monstrumski i neprijateljski prema Bošnjacima i civilnom stanovništvu uopšte. Srpska policija i pravosuđe u Sandžaku su fašistički pioni, pioni onog dela srpskog naroda koji su u osnovi četnici i koji žele da proteraju sve što im Rusija naredi, da ovde ne ostane nijednog normalnog Bošnjaka, Albanca, Srbina i Crnogorca.

foto: Marina Lopičić

Povodom ove izjave, iz Dveri su pozvali na hapšenje Ugljanina.

"Za razliku od aktuelne vlasti koja očigledno nemo posmatra Ugljaninove separatističke nastupe i verovatno smatra da se radi o trabunjanju nezadovoljnog bivšeg koalicionog partnera, Dveri smatraju da ovde nije reč o ekstremnoj retorici, već o potencijalnom secesionizmu i realizaciji stare ideje o tzv. zelenoj transverzali.

Takođe, zabrinjava nas i činjenica da je Ugljanin na ovaj način zloupotrebio položaj predsednika BNV i legitimne interese muslimana u Republici Srbiji, te je neophodno preispitati njegov dalji ostanak na aktuelnoj funkciji.

foto: FonetSrpski pokret Dveri poziva nadležno Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave da preispita zakonitost rada BNV i da preduzme sve mere i radnje u skladu sa zakonom radi vraćanja rada ovog nacionalnog saveta konkretne nacionalne manjine u okvire Ustava Republike Srbije i važećih zakona. Takođe, nadležnim državnim organima koji vrše krivični progon poručujemo: uhapsite Ugljanina" - stoji u saopštenju ovog pokreta.

(Espreso.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media