BOGATI NAPREDNJAK S PLATOM OD 119.000 DINARA: Gradonačelnik Užica ima pet nekretnina, njivu, šumu, automobil! Pa, kako rođače?!
Foto: Fonet, Printscreen/Acas

IMA SE, MOŽE SE

BOGATI NAPREDNJAK S PLATOM OD 119.000 DINARA: Gradonačelnik Užica ima pet nekretnina, njivu, šumu, automobil! Pa, kako rođače?!

Petković je od sedamnaest godina na rukovodećim položajima

Objavljeno:

Tihomir Petković, gradonačelnik Užica, a inače naprednjak od 2013. godine ima prilično bogatu imovinsku kartu, koju je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije. Petković je vlasnik pet nekretnina, njive, šume i automobila "pežo 308", a mesečno prima platu od 119.000 dinara.

Petković je Agenciji prijavio petosobnu kuću od 120 kvadrata, četvorosobnu vikendicu od 85 kvadrata, tri poslovna prostora od 35, 22 i 30 metara kvadratnih, njivu od pet parcela koja ima 4 hektara, šumu od dve parcele od 1.5 hektara. Gradonačelnik je prijavio i automobil "pežo 308" iz 2010. godine.

Inače, Petković je samo dva poslovna prostora i automobil "kupio", a ostalo je "nasledio".

foto: Printscreen/Acas

Petković je sedamnaest godina bio na rukovodećim položajima u užičkom Trgovinskom preduzeću "Gradina". Nakon toga radio u radnoj jedinici Jugopetrol u Užicu, gde je do 2006. godine bio direktor. Bio je dugogodišnji član DSS i predsednik odbora te stranke u Užicu. Na vanrednim lokalnim izborima, jula 2006. godine, pod sloganom "Novo lice za Užice" i sa programom "Naš grad, srpski zapad", kao kandidat koalicije DSS-NS-G17 plus (uz podršku Udruženja građana Liga za Užice, Grupe građana Milovan Petrović, SPS i PUPS) izabran je za predsednika opštine. U vreme njegovog mandata, 2007. godine, Vlada Srbije uvela je privremene mere u Užicu jer lokalna skupština, opterećena stranačkim sukobima oko formiranja odborničke većine, nije zasedala u zakonom predviđenom roku.

Funkciju predsednika opštine obavljao je do lokalnih izbora 2008. godine. U junu 2013, Petković postaje član Srpske napredne stranke, a na mesto gradonačelnika Užica dolazi opet u julu 2014, nakon što Saša Milošević podnosi ostavku na to mesto zbog problema sa vodom u tom gradu.

(M.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.