HAOS ZBOG DRAŽINOG GRAFITA! Umesto Merlin Monro prekrečili Mihailovića, RADIKALI BESNI (FOTO)
Foto: Jugmedia

živ je draža!

HAOS ZBOG DRAŽINOG GRAFITA! Umesto Merlin Monro prekrečili Mihailovića, RADIKALI BESNI (FOTO)

Predsednik omladine srpske radikalne stranke Lebane Radovan Cvetković oštro kritikuje ovaj potez opštinske samouprave

Objavljeno:

Radikali iz Lebana tvrde da su predstavnici mesne zajednice u centru ove varošice, u Ulici Cara Dušana, pod naredbom opštinske samouprave prekrečili portrete Draže Mihailovića i Gavrila Principa na jednoj od stambenih zgrada, piše Jugmedia.

Do ovog čina došlo je samo desetak dana nakon što su predstavnici SRS u Lebanu oštro uputili kritike zbog nacrtanih murala Merlin Monro i junaka iz crtanih filmova Volta Diznija u dvorištu jedne osnovne škole.

Predsednik omladine srpske radikalne stranke Lebane Radovan Cvetković oštro kritikuje ovaj potez opštinske samouprave.

„Gavrlio Princip, a pogotovo Draža Mihailović, su veoma bitni za srpski narod i srpsku omladinu jer su oni simbol srpstva, herojstva i ljubavi prema domovini“, navodi.

Cvetković ponovo apeluje opštinskoj samoupravi da prekreči, kako zaključuje, sporne portrete na osnovnoj školi „Radovan Kovačević Maksim“ kao što su Merlin Monro, Hari Poter i da se na njihova mesta odrade portreti Nikole Tesle, Milutina Milankovića, Vuka Karadžića, „kako bi se Lebanska deca i omladina usmeravala pravim vrednostima“.

Predsednik opštine Lebane Zoran Ilić odgovorno tvrdi da nema nikakve veze sa ovim slučajem. Inače, u njegovom kabinetu, u prethodnom i ovom mandatu, je slika Draže Mihailovića.

(Espreso.co.rs / Jugmedia)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.