ZORANA DA SE SABERE, JURI LOPOVA GDE GA NEMA! Mrka ŽESTOKO odgovorio ministarki povodom KRIVIČNE PRIJAVE (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

fajt!

ZORANA DA SE SABERE, JURI LOPOVA GDE GA NEMA! Mrka ŽESTOKO odgovorio ministarki povodom KRIVIČNE PRIJAVE (VIDEO)

- Ako prijava ide ka tome da strateška odluka nije bila dobro, odmah mogu da odgovorim da je to notorna glupost i neozbiljnost

Objavljeno:

Bivši ministar Milutin Mrkonjić kaže da krivična prijava (koju zbog Koridora 11 zbog njega podnosi Ministarstvo građevine) nije upućena na pravu adresu i da on može da odgovara za svaku stratešku odluku koja je doneta, te da se neće pozivati na poslanički imunitet.

Mrkonjić je za TV Pink rekao da može da odgovara za svaku stratešku odluku, budući da je on, kao ministar, predlagao Nacionalnom savetu za infrastrukturu izgradnju oba koridora i 10 i 11.

- Prihvatam svaku odgovornost ako se nešto dokaže. Već više vremena, baš od ministarke koje se bavi saobraćajajem sad i građevinarstvom idu insinuacije da je na toj deonici autoputa, nije od juče taj problem i njeno mišljenje, da je na toj deonici autoputa bilo mahinacije. O tome i nema reči, nikavih mahinacija nije bilo - rekao je Mrkonjić.

- Ako prijava ide ka tome da strateška odluka nije bila dobro, odmah mogu da odgovorim da je to notorna glupost i neozbiljnost. Što se tiče detalja, moguće je građenje je živa stvar. U mom mandatu od 2010. kada su otvoreni radovi na toj deonici pa do 2012. sve je bilo po zakonu sve bilo po protoku - naveo je bivši ministar.

foto: Fonet

Mrkonjić ističe da prijavu još nije dobio, te da u nju nije imao uvid i da je o detaljima saznao iz medija.

On je podsetio da je ta deonica završavena 2014. ili 2015. i puštena u saobraćaj i da tada nije bilo problema.

- Mislim da je neozbiljna prijava jer ako su u procesu građenja, zna se izvođač, projektant i nadzorni organ tu se locira problem, radi se ekspertiza. Ne mogu ekspertizu da rade oni koji su učestvovali u projektu i zato mislim da je stvar manje-više izpolitizirana. Ekspertizu rade stručne kuće i on aide kao dokaz na sud - naveo je Mrkonjić.

On je istakao da je važan kontinuitet u realizaciji ovih projekata.

- Žena koja sada vodi ministarstvo to ne zna, ona ima ambiciju da uhvati lopova tamo gde ga nema. Mogao bih samo da joj poručim da nauči da piše prijave - istakao je Mrkonjić i dodao da ova situacija ne može biti razlog za raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Mrkonjić je rekao da se neće pozivati na imunitet i da će se rado odazvati pozivu policije da ovu situaciju skine s dnevnog reda.

- Da li ja sa 10 odlikovanja za rad za ovo za šta me sada optužuju treba da tražim imunitet? Da pobegnem iz zemlje, da počnem da pevam? Jedva čekam da skinem tu hipoteku sa dnevnog reda - rekao je Mrkonjić i dodao da će ako se dokaže da je laž i da on nije kriv, tužiti aktuelnu ministarku.

Govoreći o političkoj situaciji u SPS, Mrkonjić je rekao da nema ništa od smene Ivice Dačića, ali i da nema razloga za raspisivanje vanrednih izbora.

(Espreso.co.rs / Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.