POPOVIĆ IMA VIŠE OD POLA HEKTARA U STANOVIMA, PORŠE, MERCEDES, HARLI DEJVIDSON: A Vuk Jeremić, odakle njemu stan od milion evra?
Foto: Fonet, Dragana Udovičić

ko šta ima i odakle

POPOVIĆ IMA VIŠE OD POLA HEKTARA U STANOVIMA, PORŠE, MERCEDES, HARLI DEJVIDSON: A Vuk Jeremić, odakle njemu stan od milion evra?

Ministar bez portfelja priznaje da poseduje brojne nekretnine i vozila, ali i postavlja pitanje otkud predsedničkom kandidatu

Objavljeno:

Ubedljivo najbogatiji ministar u aktuelnom sazivu Vlade Srbije je Nenad Popović, biznsmen s vrlo jakim poslovnim vezama u Rusiji.

Prema njegovoj imovinskoj karti dostupnoj na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, Popović poseduje brojne nekretnine, automobile, motore i brodove, kao i zemlju.

OTKRIVENO KO JE MINISTAR U VLADI SRBIJE TEŽAK 100 MILIONA DOLARA: Afera RAJSKI PAPIRI drma celu planetu!

Tako su u njegovom vlasništvu dva petosobna stan od po 193 i 198 kvadrata, dva trosobna od po 79 i 72 kvadrata i jedan dvosoban od 62 metra kvadratna.

Poseduje i 10 garažnih mesta, ukupne površine od 136 kvadrata, kao i četiri parcele zemljišta koje zauzimaju 5,85 hekatara.

foto: Marina Lopočić

Pre tri godine, Popović je imao jedan dvosoban i jedan trosoban stan od 79 i 50 kvadrata, garažu od 11 kvadrata, kao i zemljište od 1,85 hektara.

MINISTAR POPOVIĆ O AFERI RAJSKI PAPIRI: Nemam kompaniju u ofšor zoni, svu imovinu sam prijavio

Ovaj srpski ministar ima tri automobila - "mercedes S-350", "porše macan turbo" i "mini kuper S", a u njegovom vlasništvu je i motocikl "harli dejvidson". Poseduje i četvorotočkaš "polaris RZR titanium". Ima i ski sanke "polaris FS", kao i dva čamca – rečni i "sea doo utopia".

U 2014. godini Popović je takođe prijavio da ima tri automobila. U tom trenutkku posedovao je "mercedes S 350", a na njegovom spisku prevoznih sredstava je bila još i "škoda oktavia" i "BMW X5".

Najveća razlika u imovinskoj karti je u broju kompanija koje se nalaze u njegovom vlasništvu. Pre tri godine Popović je bio vlasnik pet preduzeća, a od toga su četiri u stopostotno njegovom vlasništvu.

Danas se na njegovo ime vode čak 23 kompanije. Sudeći po nominalnoj vrednosti akcije, najvrednije su "OOO Dominion Nikolskij", "AO Vniir Gidroelektroavtomat", "AO Aktivenergoset" i "ABS International ltd".

S druge strane, Srpska narodna partija (SNP) Nenada Popovića podržala je zahtev Narodne stranke Vuka Jeremića da se ispita poreklo imovine Popovića, ali je zatražila da se ispita i imovina samog Jeremića.

- Jeremić je bio jedan od lidera Vlade u vreme kada su izvršene najveće državne zloupotrebe u istoriji Srbije. Zato je važno da se proveri kako je Jeremić kupio stan na Vračaru vredan milion evra u vreme dok je bio ministar spoljnih poslova i predavao Kosovo Albancima.Sigurno je da taj stan nije mogao da kupi od ministarske plate - navodi SNP.

foto: Dragana Udovičić

Ta stranka je pozvala nadležne institucije da istraže i kako je Jeremić kao kandidat za predsednika Srbije potrošio pet miliona evra na kampanju i iz kojih izvora je ta kampanja bila finansirana.

- Za razliku od Nenada Popovića, koji već dve i po decenije ima uspešan biznis i svoje kompanije, i koji je sve što je stekao, stekao pre ulaska u politiku, Vuk Jeremić osim politike i života na račun države nikada ništa nije radio, ali se izgleda kao niko u Srbiji skućio od ministarske plate na Vračaru - dodaju u SNP.

Narodna stranka ranije danas zatražila je da se ispita poreklo imovine predsednika SNP i ministra Nenada Popovića, a koji se pominje u "Rajskim papirima".

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.