MRKONJIĆ O KRIVIČNOJ PRIJAVI: Pa nisam išao da merim asfalt!
Foto: Petar Lazović

kakva odbrana!

MRKONJIĆ O KRIVIČNOJ PRIJAVI: Pa nisam išao da merim asfalt!

Kako je rekao, on je išao po gradilištima samo zato što je "ponešto znao o tome"

Objavljeno:

Bivši ministar Milutin Mrkonjić rekao je da garantuje da je posao na spornoj deonici Ub – Lajkovac na Koridoru 11 dobro urađen.

ZORANA ŠALJE MRKU NA ROBIJU? Podnete krivične prijave protiv Mrkonjića!

Kako je rekao, oni koji su pisali krivične prijave protiv njega i drugih lica, zbog toga što ta deonica nije puštena u saobraćaj, "ništa ne znaju".

Mrkonjić je rekao da prijavu nije očekivao i da je deonica izabrana jer je "bila najpripremljenija". "To je mnogo važno za ove koji pišu prijave i ništa ne znaju. Mi smo ušli u tu deonicu, donete su sve potrebne odluke, raspisani su svi tenderi i posao su dobili naši izvođači, najbolji izvođači", rekao je Mrkonjić. Bivši ministar, koji je više puta ulazio u "peckanja" preko medija sa aktuelnom ministarkom Zoranom Mihajlović, rekao je i da "ne veruje da je neko mnogo stručan pisao prijavu". Na pitanje o glini koja je, prema prijavi, ugrađena u put, Mrkonjić je rekao da on za to ne zna. "Ministri mnogi ne znaju šta im je nadležnost, nisam ni ja pročitao zakon dok nisam postao ministar. Tamo piše da je ministarstvo dužno da vrši upravni nadzor, a ne da gradi. Znači, potrebno je da obezbedi uslove, poveri investitoru i da se završi posao", rekao je Mrkonjić. Kako je rekao, on je išao po gradilištima samo zato što je "ponešto znao o tome". "Pa, molim vas, samo zato što je bio sticaj okolnosti što sam bio jedan od retkih ministara koji je nešto i znao o poslu koji radi, neću da vređam ove koji su tu sada, ja sam šetao po gradilištama. Ne mislite valjda da sam išao da merim koliki je asfalt i da li ima gline. Plaćene su institucije za to, nije to moj posao", rekao je Mrkonjić. On smatra i da će krivične prijave biti odbačene i da je šteta što ta deonica nije puštena. "Ne pravdam nekvalitet, znate kako se to utvrđuje i neka organi to utvrde. Ja sam sve radove nadzirao kao ministar, ali ja sam ovde svoj deo posla završio tokom dve godine, a posle ima ko je odgovoran", rekao je on.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.